Påskekylling, påskehare og påskelam

Her er tre påskegæster, de fleste børn nødigt vil undvære i højtiden: påskekylling, påskehare og påskelam. Og det behøver de heller ikke! Snup de her idéer og lav figurerne selv. Fx med karton, af filt, af chenille eller af Silk Clay/Foam Clay.

Påskekylling, påskehare og påskelam
Fri fragt kasse
Fri fragt ved 249 kr.
Levering er 1-3 hverdage
Levering er 1-3 hverdage

 

>

{{ totalCount }} varer

{{ $t("Du\u0020har\u0020set\u0020\u00251\u0020af\u0020\u00252\u0020produkter").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Påskekylling, påskehare og påskelam – 3 klassiske påskefigurer

Påskekyllingen, påskeharen og påskelammet – disse tre søde påskefigurer kan du simpelthen ikke komme udenom i påsken. De er nemlig (sammen med påskeæg) indbegrebet af påske og optræder overalt i påskepynten. Men hvorfra kommer påskekyllingen, påskeharen og påskelammet - hvad har de egentlig med påsken at gøre?

Påskekyllingen – et skandinavisk symbol på liv og forår

Påskekyllinger er ligesom påskeæg et symbol på nyt liv og opstandelsen. Kyllingen, der bryder ud af æggeskallen symboliserer nemlig Jesus opstandelse, hvor han bryder ud af graven. Derudover er påskekyllinger et forårstegn, idet at høns i gamle dage begyndte at lægge mange flere æg om foråret, som dermed også blev til kyllinger. Påskekyllingen er dog hovedsageligt en skandinavisk påsketradition, som ses i masser af påskepynt i Norden. Den gule farve, som påskekyllinger har, er også en vaskeægte påskefarve og passer perfekt til foråret, hvor gul også symboliserer solen.

Påskeharen – et symbol på frugtbarhed

Længe før kristendommen blev indført, blev harer i hedenske forårsfester opfattet som et symbol på frugtbarhed og spirende liv, da de formerer sig meget og føder store kuld harekillinger. I slutningen af 1600-tallet dukkede påskeharen for første gang op i Heidelberg i Tyskland, hvorefter immigranter introducerede den i USA, hvor den hurtigt blev en stor succes. Det var dog først omkring år 1900, at påskeharen vandt indpas i den skandinaviske og danske påske.

Påskelammet – et symbol på Jesus

Påskelammet er en kristen tradition, hvor lammet er et billede på Jesus. Jesus kaldes nemlig for ”Guds lam”, der ofrer sig selv ved korsfæstelsen op til påske, selvom han er uskyldig – han er altså et offerlam. I Det Gamle Testamente spiller lammet også en stor rolle, idet israelitterne fik besked fra Gud på at slå et lam ihjel og smøre dets blod på dørkarmene til deres huse, så de undgik dødsenglen.

Påskekyllingen, påskeharen og påskelammet symboliserer altså alle sammen noget forskelligt ift. påsken, og i dag tænker man måske ikke helt så meget over deres betydning, idet de er blevet en så integreret del af påsken og ikke mindst påskepynten.


Søde påskeharer og kyllinger af styroporæg og Foam Clay® Påskekylling af selvhærdende ler Høns og kyllinger af styroporæg med Foam Clay Sjove påskefigurer i karton

Idéer til påskepynt med påskekyllinger, påskeharer og påskelam

Påskekyllingen, -haren og -lammet møder vi især i påskepynten – også her hos CChobby, hvor du finder masser af idéer til DIY påskepynt med påskekyllinger, påskeharer og påskelam. De tre populære påskefigurer kan laves på et væld af forskellige måder – fx kan de både laves i karton og papirkartet uldfiltakrylgarnFoam ClaySilk Clay og meget andet. Især er vores påskekylling og påskehare af pomponer af garn populær, da de er meget lette at lave vha. vores materialesæt til påskedyr af pomponer. Med vores påske klippepakke i stærke farver kan du også let lave påskekyllinger og påskelam i karton. 

Der er altså rig mulighed for at bringe både påskekylling, påskehare og påskelam ind i din påskepynt på forskellige måder – så slå dig endelig løs i de mange gode idéer.

Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company Danmark A/S. Alle rettigheder forbeholdes.