Det muntre legekøkken

Det er populært som aldrig før at kaste sig ud i madlavningens kunst. Og det starter gerne i en tidlig alder, selvom det ”bare er noget, vi leger”. Du kan hjælpe børnene godt på vej til sjov leg med et kreativt legekøkken ved selv at lave legemad og opbevaring af kreative materialer. Her får du idéer til hjemmelavet indhold til legekøkkenet, som børn og voksne kan samles om og fordybe sig i. For når du selv har lavet legetøjet, får det større værdi – og så bliver legen endnu sjovere.

Brug vores inspiration til dine kreative projekter


Se udvalgte produkter


DET MUNTRE LEGEKØKKEN

I Det Muntre Legekøkken er der lagt op til en masse af kreative stunder, hvor børn selv kan lave deres helt egne lækkerier af ler - både de søde, kreative og farverige af slagsen. I legekøkkenet er det nemlig helt okay at lege med maden. Faktisk er det her, hvor børnenes nysgerrighed for mad starter. Vores kreative idéer gør det nemt for børn at trylle kager og slik frem i forskellige farver og former – og alt foregår med selvhærdende lerSilk Clay® og Foam Clay® er perfekt til legekøkkenets legemad, for det kræver kun barnets egne hænder at forme godterne frem. Den direkte kontakt med leret øger barnets taktile sans, styrker finmotorikken og er fantastisk underholdning på de kedelige regnvejrsdage - men også bagefter forsætter underholdningen. Den færdigformede mad bliver hurtigt en del af legekøkkenet, og det er starten på de mange rollelege, som børn skaber. Måske bliver du inviteret til teselskab i legekøkkenet, hvor I sammen leger prøvesmagning af alverdens flotte lagkager, muffins og småkager.

KREATIV MAD I BØRNEHØJDE

Børn er af natur fulde af nysgerrighed, når der gælder de voksnes verden. De kan bruge timevis på at efterligne forældrenes madlavning i køkkenet, og et legekøkken giver dem mulighed for at gøre netop det. Så lad de små kokke trække i forklædet, og se hvordan den hjemmelavede legemad bliver brugt til fantasifulde rollelege. Måske skal barnet lege is-kiosk med de hjemmelavede ispinde af Foam Clay, eller lege slikbutik med de farverige slikkepinde og bolsjer, som I har lavet sammen. Legekøkkenet kan også hurtigt blive til det lille minibageri, hvorfra barnet kan servere sine mange unikke kager. Med legemadet udvikler barnet hurtigt en naturlig interesse for mad, og inden længe er de små køkkenmedhjælpere klar, når hverdagens retter skal laves.

LEG, LÆR OG SKAB

Børn elsker søde sager, og vores mange idéer til hjemmelavede kager og slik af selvhærdende ler er derfor et sikkert hit hos familiens små. Men glem ikke det sunde køkken, der også er en stor del af børns hverdag. Børn ser, hvordan mor og far smører dagens madpakker og snitter aftensmadens grøntsager, og det vil de selvfølgelig gerne kunne efterligne i deres eget lille legekøkken. Prøv fx at lave spejlæg af filt eller fugt og grøntsager af Silk Clay, så barnet også have det sunde mad, de kender fra de voksnes køkken, i sit eget legekøkken.

I takt med at I skaber forskellige madvarer, stiger interessen for den mad, I spiser også. Det er derfor en oplagt mulighed for at tale med dit barn madens farver, former og navne – for det er endnu sjovere at lære om mad, når man selv har været med til at lave den!

FRA SELVHÆRDENDE LER TIL FARVERIG MAD

Kreative stunder er noget af det bedste, man kan have med sine børn og børnebørn, for de er oftest helt fri for hæmninger, og folder fantasien fuldt ud. Heldigvis er der lagt i ovnen til masser af kreative stunder i Det Muntre Legekøkken, når hovedingredienserne hedder Silk Clay og Foam Clay. De to materialer er i familie med hinanden og supplerer hinanden supergodt. Der er kun forskel på konsistensen. Silk Clay er, som navnet antyder, silkeagtigt, og har en blød, smidig konsistens, der gør det nemt for små hænder at arbejde med. Foam Clay er tilsat små polystyrekugler, og har derfor en mere grov masse. Dette gør den perfekt til at hæfte på forskellige emner. Se vores spændende udvalg af farverigt og selvhærdende ler, og gør klar til masser af madlavningssjov uden alt det griseri, der normalt følger med.     

Tilføj gerne endnu mere kreativitet til legekøkkenet, og dekorer et forklæde med navn og frugtmotvier eller dekorer viskestykker med frugtmotiver – supersøde detaljer den stilfulde minikok!

Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company Danmark A/S. Alle rettigheder forbeholdes.