Mal på sten med stentuscher og maling

At male på sten er en fantastisk aktivitet til turen i sommerhus i sommerferien. Stenmaling og stentusser giver god mulighed for at dine børn kan udfolde sig kunstnerisk, og slippe kreativiteten løs. Vi har lavet en række inspirationsartikler, til dig der gerne vil male på sten.

Se alle vores idéer til at male på sten og find de bedste stentuscher, du selv kan male på sten med. Brug Posca tuscher eller Plus Color akryltuscher til at male på sten.

Male på sten - kreative idéer til stenmaling
Fri fragt kasse
Fri fragt ved 249 kr.
Levering er 1-3 hverdage
Levering er 1-3 hverdage

Lad dig inspirere af vores kreative idéer

De bedste tuscher til at male på sten

Plus Color tuscher til at male på stenPlus Color tuscher til at male på sten

Plus Color tuscher

Mangler du en tusch til at male på sten, så er Plus Color et godt valg. Plus Color tuscher består af vandbaseret hobbymaling, der gør det rigtig nemt at male fine detaljer og mønstre på sten. Du finder masser af forskellige farver til at male på sten, og på grund af et stærkt pigmentindhold, kan du male med lyse farver på fx mørke sten.

Posca tusser er gode til at male på sten medPosca tusser er gode til at male på sten med

Posca tuscher

Posca tuscher er kendt i hele verden og har mange trofaste fans blandt professionelle kunstnere. Det, der gør Posca tuscher specielle, er, at de indeholder akrylmaling, som både er lysægte og har stærke farvepigmenter. Derfor kan de bruges på alverdens overflader, fx er de gode at male på sten med.

Mal på sten

Mal flotte sten med stentusser og hobbtmalingHvorfor male på papir, når du kan male på sten. Naturen er fyldt med dem, og de er endda helt gratis. Du kan finde sten i så mange former og størrelser, at det aldrig bliver kedeligt at dekorere dem. Nogle sten ligner allerede ting, vi kender, mens andre kræver lidt maling, stentusser og pynt. At male på sten er en hyggelig aktivitet, som kan holde hele familien beskæftiget – hvad end du er barn, ung eller gammel. Den kreative aktivitet er ekstra hyggelig om sommeren, hvor hele familien kan lede efter sten i det dejlige sommervejr. I kan med garanti finde sten på jeres strandture. Så fyld lommerne godt op, smut hjem og mal på sten!

Mangler du materialer til at komme i gang, er du landet det helt rigtige sted. Det kræver få redskaber at male på sten, og hos finder dem alle - både lak til sten, tuscher til sten og sten maling. Vil du vide mere om de enkelte ting, så læs videre.

Maling til sten

Mal på sten, og oplev et af de nemmeste aktiviteter i hobbyuniverset. Men hvad skal du egentlig huske, når du maler på sten? – vi giver dig de allervigtigste tips lige her:

 • Vask snavset væk
  Det er nemmere at male på sten, når de er fri for sand og jord. Derfor skal du først vaske dem. Vask dem gerne under vandhanen, så overfladen bliver helt ren. Har du taget sten maling og sten tusser med udenfor, kan du tørre stenene af med vådservietter, så det værste snavs fjernes.
 • Væg den gode maling til sten
  Inden du begynder at male de nyvaskede sten, skal du have valgt den helt rigtige stenmaling. Når du maler sten, kan du altid bruge vores hobbymaling. Her kan vi anbefale vores Plus Color hobbymaling, som er hurtigttørrende. Find den gode Plus Color hobbymaling her.
 • Vælg den gode lak til sten
  Når dine færdigmalede sten er helt tørre, mangler du bare én ting – stenlak. Vores lak til sten sørger for at dine smukke stenkreationer kan stå udenfor i alt slags vejr. Hverken regn eller slud kan vaske malingen væk, efter de har fået en tur med vores stenlak. Find den gode lak til sten her.

Tuscher til sten - "stentuscher"

Stentusser fra Plus Color og Posca er gode til stentegningMal på sten, tegn på sten og skriv på sten. Der er mange måder at dekorere sten på, men de kræver alle vidt forskellige redskaber. Når du skal tegne eller skrive på sten, skal du fx bruge Posca tusser – det er de bedste tuscher til sten. De verdenskendte Posca tusser er populære af flere grunde. For det første fungerer Uni Posca tusser på alverdens overflader. Og de er især gode på de ru og glatte stenoverflader. For det andet har tusserne en supergod dækkeevne, som er et must, når du maler på sten.

Udover Posca tusser, har vi også andre tuscher til sten. Du kan nemlig ikke komme udenom vores Plus Color tuscher, hvis du vil tegne eller skrive på sten. De har en fantastisk dækkeevne og tørrer hurtigt op. Skal du tegne motiver og ekstra fine detaljer på dine sten, anbefaler vi vores ekstra tynde tusser.

Se vores brede udvalg af tuscher til sten, og find både Posca tusser og Plus Color tusser.Søger du Posca tusser tilbud, kan du måske finde vores stentusser til ekstra billige penge.

Lak til sten

Giver du dine malede sten lidt lak, holder de til meget mere. Vores lak til sten er både vejrbestandig og vandafvisende, og gør dine sten ekstra modstandsdygtige overfor alt slags vejr. Lak til sten er derfor supersmart, hvis dine malede sten skal pynte udendørs - enten i haven eller foran døren.

Mal på sten idéer

Du har sikkert spadseret forbi mange farverige sten på dine gåture. Tit forestiller de dyr, og andre gange har de søde budskaber skrevet på sig. At se de små skatte placeret rundt omkring i naturen vækker glæde hos forbipasserende som dig selv. Og måske går du nu med tankerne om at male på sten, men mangler bare inspirationen.

Heldigvis er vores idéunivers fyldt op med kreative sten-projekter, som du kan prøve. Nogle af de mest populære motiver på malede sten er dyr, som mariehøner, fisk og fugle. Du kan fx lave skildpadder malet på sten med Plus Color tusch og Silk Clay®. Den bløde, skumagtige modelleringsmasse fungerer som lim og hjælper dig med at holde stenene sammen. Bemærk: Stenfigurer lavet med Silk Clay® skal ikke stå udenfor, da materialet ikke kan tåle vand.

Bruger du stentuscher til at male med, kan du let lave tegninger og mønstre på stenene.

Mangler du endnu mere inspiration til, hvad du kan bruge dine malede sten til, kommer vi her med et par forslag:

 • Mal på sten, og få små velkomstskilte foran din hoveddør
 • Mal på sten, og læg personlige hilsner på gravstedet
 • Mal på sten, og placer dem rundt omkring i din have
 • Mal på sten, og spil kryds og bolle med dem
 • Mal på sten, og få dekorative planteskilte i køkkenhaven
 • Mal på sten, og skab figurer til børneværelset. Fx trolde, nisser eller katte

Er det ikke nok at tegne og male på sten? Så kan du gå skridtet videre, og bygge figurer af dine malede sten. Mal stenene først, og byg herefter søde stentrolde - idéen kan du finde lige her.


Mal flotte fisk og havdyr med stentusser Dekorér flotte stentrolde med strandsten og tusser Mal zendoodle og mandala med sten tuscher Sten malet som frugter til pynt eller leg

FAQ om stendekoration

 • Hvor finder man sten til at male på?
  Det er vigtigt, at du finder de rigtige sten. Heldigvis har naturen et utal af sten i forskellige former og størrelser, som du kan samle. Når du er på gåtur i haven, i skoven eller på stranden, så kig ned, og se hvor mange sten, der bare ligger og venter på at blive forvandlet til små kunstværker.
 • Hvilken maling til sten?
  Mal på sten, og gør det med verdens bedste Plus Color maling. Den er hurtigttørrende, dækker rigtig godt og har en konsistens, der er nem at arbejde med. Derfor er Plus Color maling den perfekte maling, hvis du vil dekorere de flotte og farverige sten. Se vores store udvalg af Plus Color maling lige her.
 • Hvor kan man samle sten?
  Du kan stort set samle sten hvor som helst i naturen. Men Danmark er så heldig at være omgivet af gode stenstrande, som er fyldt med flotte sten, så her vil være et godt sted at lede. Her kan du være heldig at finde de rigtige gode sten med den glatte og flade overflade, som er perfekt at male på.
 • Hvilke tusser er bedst til sten?
  Det er ikke helt almindelige tuscher, du skal bruge til at tegne på sten. Du skal bruge tusser, som er egnet til sten, og her er Posca tusser de bedste. Tusserne er nogle af de mest velkendte akryltusser på markedet, og de virker perfekt på overflader som sten. Posca tusserne har et stærkt farvepigment, og tegner rene og præcise streger. Kigger du i vores store udvalg, kan du både finde Uni Posca tusser i forskellige varianter, tykkelser og farver. Se vores Posca tusser til sten lige her.
 • Hvilken lak til malede sten?
  Vælg en vandafvisende og vejrbestandig lak, som gør, at du trygt kan stille dine færdigdekoreredes udenfor uanset vejret. Hverken regn eller slud vasker stenmalingen af, for lakken beskytter den fuldt ud.
Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company Danmark A/S. Alle rettigheder forbeholdes.