FRI FRAGT: Brug koden 867448 netop nu og få fri levering, når du køber for mere end 199 kr.

Socialt ansvar; en naturlig del af vores dna

Creativ Company har siden sin start i 2000 været optaget af at skabe en rummelig arbejdsplads, hvor der er plads til mennesker, der af forskellige årsager har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det betyder bl.a., at 12 % af medarbejderne i vores danske hovedafdeling er ansat på særlige vilkår som fx skåne- og fleksjob. Ialt 18 % af vores medarbejdere har været eller er stadig ansat på særlige vilkår. Heraf er 6 % i dag ansat på almindelige vilkår.

 

Servicecentret

I 2006 oprettede vi i samarbejde med Holstebro Kommune en afdeling, Servicecentret, hvor 15 mennesker løbende kan være i praktik, afklaring og lignende opkvalificerende forløb. Her løser medarbejderne opgaver for resten af virksomheden under hensyn til, hvad den enkelte har ressourcer til. Vi har ansat vores egen mentor og leder af Servicecentret. Vi kan se, at det nytter at være med til at løfte et socialt ansvar samtidig med, at vi har en forretning med en god økonomi. At social ansvarlighed samtidig giver vores virksomhed en større rummelighed, mangfoldighed, dynamik og en anden dimension i arbejdet, ser vi som en meget positiv sidegevinst.

 

Priser

Creativ Company har i årenes løb modtaget flere priser som anerkendelse for at tage ekstraordinært socialt ansvar. I 2008 modtog vi ”Netværksprisen – Erhvervslivets Ridderkors”, og i 2009 fik vi Institut for Menneskerettigheders erhvervspris ”MIA-prisen” for mangfoldighed i arbejdslivet. I 2007 og 2009 modtog vi specialprisen for mangfoldighedsledelse af ”Great Place to Work”.

 

Vores egne medarbejdere

Selv om vi gerne vil tage et stort socialt ansvar i det samfund, vi er en del af, gælder vores sociale ansvarlighed først og fremmest vores egne medarbejdere. Det betyder, at vi vil gå langt for at hjælpe en medarbejder, der pga. sygdom, sociale- eller familiemæssige vanskeligheder har brug for støtte eller særlige vilkår på arbejdspladsen. 

 

"Jeg er stolt, når jeg ser mennesker komme i praktik hos os og blomstre op efter lang tids sygdom og kamp. At se dem igen få troen på sig selv og på, at der er et arbejdsliv til dem, er fantastisk."

Medarbejder hos Creativ Company

Læs hvad professor, Ph.D. Steen Hildebrandt fra Institut for ledelse på Aarhus Universitet skriver om Creativ Company:
Læs artikel

Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.