Hækl, sy og strik

Strikkeopskrifter

Er du på udkig efter idéer til hvad du skal strikke? Vi har samlet en stor liste af gratis strikkeopskrifter og strikkemønstre, om du kan bruge som inspiration eller vejledning til din strikning. Her finder du strikke idéer til huer, grydelapper, figurer, nissehuer, strømper, tørklæder og meget mere.


Varer 1-36 af 51

Side
pr. side
Stigende orden
 1. Macrame ophæng formet som blad
  Udsolgt
  Inspiration: v15691
  Macrame ophæng formet som blad
  Lav selv et ophæng med knudeteknikken macrame. Garnet optrævles med kam og klippes i form som et blad.
 2. Strikket blæksprutte med butterfly af satinbånd
  Udsolgt
  Inspiration: v15590
  Strikket blæksprutte med butterfly af satinbånd
  Lav en blæksprutte af tubestrik og dekorer den med øjne af træknapper og en butterfly af satinbånd. Tubestrikket er strikket på en strikkemølle.
 3. Strikket nissehue
  Udsolgt
  Inspiration: v15203
  Strikket nissehue
 4. Grydelap af tubegarn
  Udsolgt
  Inspiration: v15145
  Grydelap af tubegarn
 5. Pung af stofgarn
  Udsolgt
  Inspiration: v15143
  Pung af stofgarn
 6. Stolehynde strikket i XL kæmpegarn
  Udsolgt
  Inspiration: v14886
  Stolehynde strikket i XL kæmpegarn
  Stolehynden er et hurtigt projekt, som strikkes på pind 35 med XL kæmpegarn. Den færdige hynde er her ca. 45 x 45 cm. Der bruges knap 2 nøgler pr. hynde.
 7. Strikket babytæppe
  Udsolgt
  Inspiration: v13943
  Strikket babytæppe
 8. Kopvarmer af strikket og valket uld
  Udsolgt
  Inspiration: v13951
  Kopvarmer af strikket og valket uld

  Den viste kopvarmer er strikket af Melbourne uld. Herefter er den valket ved vask i maskine ved 60 grader og pyntet med påsyet moustache, klippet i filt.

Varer 1-36 af 51

Side
pr. side
Stigende orden

Gratis strikkeopskrifter – få idéer og inspiration til strikning

Er du på udkig efter idéer til hvad du skal strikke? Vi har samlet en stor liste af gratis strikkeopskrifter og strikkemønstre, som du kan bruge som inspiration eller vejledning til din strikning.

Her på siden finder du både strikkeopskrifter for begyndere og for øvede. Så hvad end du skal til at i gang med dit første strikkeprojekt, eller du er en rutineret strikker, så kan du med garanti finde en opskrift der passer til dit niveau.

Nogle af vores mest populære strikkeopskrifter lige nu, er strikkede grydelapper med læderhank, puder strikket i XL garn og strikkede blæksprutter. Men du kan også finde strikke idéer til huer, muleposer, dækkeservietter, nissehuer, strømper, tørklæder og meget mere.

Vores gratis strikkeopskrifter og strikkeidéer bliver løbende opdateret, så vi sikrer at vi følger med tidens trends inden for strikning.

Vi vil gerne inspirere dig, til hvad du kan lave med dit garn, og så kan du altid tilføje din egen personlige stil til de forskellige opskrifter. Du kan altid skifte farverne på garnet, så de passer til lige netop dit hjem eller dit tøj.

Alle vores strikkeskabeloner kan printes ud, så du har den lige ved hånden, hvor end du vælger at tage strikketøjet frem og strikke.

Strik en gave af garn

Skal du til en fødselsdag, barnedåb eller et middagsselskab og mangler du lige den perfekte gave til anledningen, så har vi nogle gode forslag til dig.

Skal du fødselsdag hos din veninde, mor, søster, datter eller lignende kan du med fordel give dig i kast med et lækkert og blødt håndstrikket tæppe af XL kæmpegarn. Gå efter smukke dusede farver, såsom grå eller mørkeblå, som passer ind i de fleste hjem og strik en hel unik gave. Hvem ville ikke blive glad for sådan et stort og lækkert vamset tæppe, til en hyggelig aften med en god bog og en kop te?

Skal du til en barnedåb eller et babyshower, kan du strikke de sødeste små blæksprutter, som babyen kan have liggende ved sig i barnevognen. De små strikkede blæksprutter er meget populære på grund af deres søde udtryk med små knapper som øjne og butterfly om halsen.
Blæksprutterne laves af tubestrik og strikkes på en strikkemølle.

Er du inviteret til middag og mangler en værtindegave? Så har vi også gode ideer til at løse det. Her vil vi foreslå grydelapper af tubegarn, som ligner dem du kan købe i boligforretningerne. Grydelapperne er meget stilfulde og med den lille hank af læder, får de et råt look, som passer ind i vores nordiske hjem. De er hurtige og nemme at lave, så du kan sagtens nå det, selvom middagen er i overmorgen. Garnet der anvendes til netop denne opskrift, er tubegarn, som udvendig er 100% bomuld og indvendig har nylonfyld, som tåler varme. Farven på garnet vælger du selv og kan dermed style grydelapperne, så de passer til det hjem de skal være i.

Er du på udkig efter noget specifikt garn?

Hvis du allerede nu ved hvad du skal i gang med og egentlig bare skal have fat i det helt rigtige garn, så finder du et stort udvalg af garn her hos os. Vi har eksempelvis babygarn, bomuldsgarn, silkegarn, uldgarn og akrylgarn.

Vi har også alt det tilbehør du får brug for, når du kaster dig ud i strikkeopskrifterne, såsom strikkepinde og hæklenåle.

Se vores store udvalg af garn her.

Har du også lyst til at prøve at brodere eller hækle?
Så tag et kig på vores broderimønstre og broderiopskrifter samt hækleopskrifter.

Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.