Hjemmelavet sæbe med tone i tone farver

#v15872

Lav selv sæbe med farver, der støbes tone i tone. Støb trinvis en stor sæbebar af i alt 1300 g råsæbe, og skær den ud til 12 stykker på ca. 2 cm. Husk at opbevare sæben i en sæbeskål, så den kan tørre mellem hver brug.

#v15872
Køb nemt ind til idéen

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Total pris
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
1   Vej sæbemassen af, så der er 650 g hvid sæbe og 650 g klar sæbe i alt. Vi anbefaler at bruge handsker, dels fordi sæben bliver varm, og fordi duftolien der bruges er meget koncentreret.
Guide step %d
2   Sæben kan smeltes både i vandbad og i mikroovn, når den er skåret i tern på 3 x 3 cm. Smelt først 250 g hvid råsæbe fx i mikroovn ved 80% styrke med 30 sekunders interval og rør imellem hvert interval for at undgå varmeskade. Tilsæt derefter farvepasta: 4 cm pink og 1 cm lilla samt 9 dråber lavendel duftolie. Rør det godt sammen.
Guide step %d
3   Vask formen og spray den med husholdningssprit. Lad den tørre.
Guide step %d
4   Stil formen skråt ved at hæve den ca. 1 cm i den ene side. Hæld den farvede sæbemasse i. Fjern eventuelle luftbobler i hvert lags overflade ved at spraye husholdningssprit på.
Guide step %d
5   Smelt yderligere 250 g hvid råsæbe, der er skåret i tern på 3 x 3 cm, i mikroovn med 30 sekunders interval. Rør imellem hvert interval for at undgå varmeskade. Tilsæt farvepasta: 2 cm pink og 0,5 cm lilla samt 9 dråber lavendel duftolie. Rør det godt sammen.
Guide step %d
6   Hæld først næste lag sæbe i formen, når det første lag er tørt i overfladen. Hæld herefter forsigtigt næste lag på ved at bruge en ske til at sprede strålen som vist på billedet.
Guide step %d
7   Smelt 325 g klar råsæbe, der er skåret i tern på 3 x 3 cm, i mikroovn med 30 sekunders interval. Rør imellem hvert interval for at undgå varmeskade. Tilsæt farvepasta: 1 cm pink og 0,5 cm lilla samt 9 dråber lavendel duftolie. Rør det godt sammen.
Guide step %d
8   Hæld først næste lag sæbe i formen, når lag nr. 2 er tørt i overfladen. Hæld igen forsigtigt sæben på ved at bruge en ske til at sprede strålen.
Guide step %d
9   Smelt herefter 325 g klar råsæbe og 150 g hvid råsæbe i hver deres beholder. Skær sæben i tern på 3 x 3 cm og smelt i mikroovn med 30 sekunders interval, og rør imellem hvert interval for at undgå varmeskade. Tilsæt farvepasta i den klare sæbe: 0,5 cm pink og 0,25 cm lilla samt 9 dråber lavendel duftolie. Rør det godt sammen. Tilsæt ingen farve i den hvide sæbe, men kom 4 dråber lavendel duftolie i og rør godt.
Guide step %d
10   Stil formen fladt ned på bordet, når sæben deri er tørret. Hæld herefter den smeltede klare sæbe i formen, når sæbemassen er omkring 50°C. Gem en lille sjat til at pynte med senere.
Guide step %d
11   Hæld herefter forsigtigt 1/3 af den hvide sæbemasse i den klare sæbe, inden den er tørret. Lav marmorering ved at trække farverne rundt med en blomsterpind eller lignende. Begge sæbemasser skal være omkring 50°C. Er sæben for varm eller kold, mudres farverne sammen. Lad marmoreringslaget tørre. Bland en smule lilla farvepasta i den næste 1/3 af den hvide sæbe og hæld det forsigtig på ved at bruge en ske.
Guide step %d
12   Lad det seneste lag tørre, og slut af med et rent hvidt lag af den sidste 1/3 hvide sæbe. Hæld det forsigtigt på med ske, dog kun i den ene halvdel i formens længde som vist på billedet.
Guide step %d
13   Drys tørret lavendel på, mens sæben stadig er fugtig, så det kan trykkes lidt ned i overfladen. Obs: Bruges tørrede blomster i sæben, kan farven trække ud i sæben, som med tiden kan blive lidt brun.
Guide step %d
14   Lun evt. det sidste af den klare sæbemasse med pink farve i. Lav snørkler hen over overfladen som pynt.
Guide step %d
15   Skær stykker af sæbe ud af den færdige sæbebar. Her ses et tværsnit af sæbemønstret.
Allerede tilmeldt? Download skabelonen
Gå også på opdagelse i:
Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company Danmark A/S. Alle rettigheder forbeholdes.