Batik med snor

#v15944

Lav skønne udtryk med batik på tekstil. Fold viskestykket af 100% bomuld og vikl snor omkring. Indfarv herefter med batikfarve for at skabe unikke mønstre.

#v15944
Køb nemt ind til idéen

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Total pris
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
1   Vask og tør et tekstilemne af bomuld, så det er appreturfri og dermed mere modtagelig for farve. Brug harmonikateknikken ved at folde viskestykket med harmonikafolder enten lodret, vandret eller diagonalt. Vikl herefter en fast ikke-elastisk snor omkring folderne. Stram til undervejs og bind til sidst en knude.
Guide step %d
2   Brug bullseye teknikken ved at hive en lille top op på midten af viskestykket og bind en stram knude omkring toppen med snoren. Vikl herfra snoren omkring viskestykket, så der dannes en pølse som vist på billedet. Jo længere pølse, jo større cirkelmønster dannes der. Stram til undervejs og bind til sidst en knude.
Guide step %d
3   Dæk af med plastik og brug handsker til arbejdet. Lav et farvebad til 350 g bomuldsstof ved at opløse 0,5 kg fint køkkensalt i 1 liter kogende vand i en balje.
Guide step %d
4   Hæld yderligere 4 liter vand i baljen, så sluttemperaturen bliver mellem 30-60°C. Jo varmere vand, jo mørkere og intens farve. Jo koldere vand, jo lysere farve. Tilføj 50 ml batikfarve til baljen og hæld 100 g fikseringsmiddel i. Rør rundt til fikseringsmidlet er opløst.
Guide step %d
5   Læg viskestykket i farvebadet. Lad det ligge i 5-20 minutter. Jo længere tid, jo mørkere farve. Jo kortere tid, jo lysere farve.
Guide step %d
6   Tag viskestykket op og fjern snoren, evt. med en saks. Skyl i flere hold koldt vand til vandet er klart. Vask til sidst viskestykket i vaskemaskinen ved 40°C med lidt sæbe.
Allerede tilmeldt? Download skabelonen
Gå også på opdagelse i:
Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company Danmark A/S. Alle rettigheder forbeholdes.