Batik med elastikker

#v15942

Skab flotte effekter på tekstil af bomuld med batikfarve og elastikker. Fold tekstilet og fastgør elastikkerne på forskellige måder for at få forskellige udtryk.

#v15942
Køb nemt ind til idéen

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Total pris
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
1   Vask og tør et tekstilemne, så det er appreturfri og dermed mere modtagelig for farve. Brug harmonikateknikken ved at folde fx en t-shirt og bøllehat på den lodrette side med små harmonikafolder. Monter elastikker stramt omkring folderne på udvalgte steder. Brug 2 elastikker ad gangen, da det er nemmere at arbejde med.
Guide step %d
2   Brug bullseye teknikken ved at hive en lille top op på midten af tekstilet og vikl 2 elastikker stramt omkring. Hiv igen lidt op og vikl elastikker omkring lidt længere nede. Jo længere der hives op og vikles elastikker omkring, jo større cirkel dannes. Gentag flere steder på tekstilet for at lave flere cirkler, evt. i forskellige størrelser.
Guide step %d
3   Brug en snoet bullseye teknik ved at hive en lille top op på midten af tekstilet og vikl elastikker stramt omkring. Fordel elastikkerne som vist på billedet, og sno toppen let undervejs.
Guide step %d
4   Dæk af med plastik og brug handsker til arbejdet. Lav et farvebad til ca. 350 g tør bomuldsstof ved at opløse 0,5 kg fint køkkensalt i 1 liter kogende vand i en balje.
Guide step %d
5   Hæld yderligere 4 liter vand i baljen, så sluttemperaturen bliver mellem 30-60°C. Jo varmere vand, jo mørkere og intens farve. Jo koldere vand, jo lysere farve. Tilføj 50 ml batikfarve til baljen og hæld 100 g fikseringsmiddel i. Rør rundt til fikseringsmidlet er opløst.
Guide step %d
6   Læg tekstilemnet i farvebadet. Lad det ligge i 5-20 min. Jo længere tid, jo mørkere farver. Jo kortere tid, jo lysere farver.
Guide step %d
7   Tag tekstilemnet op og fjern elastikkerne - evt. med en saks. Skyl i flere hold koldt vand til vandet er klart. Vask til sidst emnet i vaskemaskinen ved 40°C med lidt sæbe.
Guide step %d
8   Færdig bøllehat med harmonikateknik.
Guide step %d
9   Brug dip dye teknik ved at dyppe enden af emnet i et nyt farvebad i få minutter efter første omgang batikfarvning. Den nederste del af denne gule t-shirt er efter vask og tørring dyppet i pink batikfarve ved 30°C.
Allerede tilmeldt? Download skabelonen
Gå også på opdagelse i:
Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company Danmark A/S. Alle rettigheder forbeholdes.