Silkemalingsteknikker

Varenummer:
v10536

Silkemalingsteknikker

Varenummer:
v10536

Silkemaling er en spændende og udfordrende aktivitet for alle uanset alder - og det er slet ikke svært at få flotte, moderigtige resultater. Hent inspiration her, og kast dig blot ud i silkens forunderlige verden og utallige muligheder.

Kreativ idé
Sådan gør du
Guide step %d
1
Farvning med saltteknik: 1. Vask silken og tør den evt. Mal silken og drys groft salt i den våde maling. Lad saltet suge farve, indtil det er tørt. 2. Ryst saltet af. Fiksér silken og skyl den overskydende farve ud.
2
Farvning med kogeteknik: 1. Pak glas og metalting ind i den vaskede silke. Bind med snor. Hæld vand og dampfikseringsfarve i en gammel gryde og lad silken simre. Vend silken af og til. 2. Efter en time er farven fikseret, fjern snor og ting og skyl.
Guide step %d
3
Farvning med guttateknik: 1. Sæt metalspids på guttaflasken og skriv tekst og tegn linier på den vaskede silke. Lad farven tørre og fyld mellemrummene ud med silkefarve. 2. Fiksér silken og skyl den overskydende farve og gutta ud.
Guide step %d
4
Farvemix trin 1: Dryp med pipette forskellige farver ud over det vaskede silke.
Guide step %d
5
Farvemix trin 2: Dup med fingrene så farverne bliver blandet lidt og fordelt ud over silken. Fiksér silken og skyl overskydende farve ud.
6
Fiksering med kogeteknik: Silken lægges i en gryde med vand og farve - og skal simre i en time.
7
Fiksering i gryde med damp: Kom vand i en gryde og læg en metalsi over. Kom silken i sien. Vandet må IKKE røre silken! Læg låg over og fiksér silken i 5-15 min. Kan også gøres i en saftkoger. Hvis man ikke ønsker kondensvand fra låget ned på silken, kan man pakke silken ind i pladevat.
8
Fiksering med mikrobølgeovn: Gør den farvede silke fugtig med eddike. Læg den i en tallerken i mikroovnen for fuld styrke i 4 minutter.
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.