Sådan forgylder du pap med bladguld

Varenummer:
v15075

Sådan forgylder du pap med bladguld

Varenummer:
v15075

Slagmetal (også kaldet bladguld eller bladmetal) giver en smuk effekt på papemner. Tilfør først papemnet en klæbende overflade (med fx Fix Glue), læg herefter bladmetallet ovenpå, og børst til sidst overskydende bladmetal væk.

Kreativ idé
Sådan gør du
Guide step %d
1
Hvis du ønsker en delvis forgyldning af et emne, skal papemnet males først. Mal med den dækkende Plus Color hobbymaling.
Guide step %d
2
Fix Glue er ideel, når der arbejdes med forgyldning. Den specielle lim smøres på med pensel. Når limen tørrer, efterlader den en klæbende overflade a la undersiden af et klistermærke. Limen er ”tør”, når den er klar og blank. TIP: Put penslen i vand med det samme, og vask den i brun sæbe efterfølgende, så den ikke efterlades klistrende i børsterne.
Guide step %d
3
Bladmetallet lægges oven på den klæbende overflade. Med en blød pensel børstes overskydende bladmetal af. Af og til kan det være en fordel at lakere emnet til sidst for at beskytte overfladen - men det er ikke en nødvendighed.
Guide step %d
4
En variant (med et helt andet udtryk): Som alternativ til Fix Glue er her anvendt udklip af dobbeltklæbende folie, som fås i ark med printede tern på beskyttelsespapiret. NB: Folien egner sig bedst til flade (ikke afrundede) flader.
Guide step %d
5
Klip ønskede motiver ud i den dobbeltklæbende folie. Fjern beskyttelsespapiret på den ene side, og sæt på papemnet.
Guide step %d
6
Fjern beskyttelsespapiret på oversiden.
Guide step %d
7
Læg bladmetal på, og børst overskydende af med en pensel.
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.