Weekend Sale: Nyd weekenden med 20% rabat på vores store udvalg af Plus Color hobbymaling. Find din rabatkode her
Kreative verdensmål projekter

Pas på havet og havdyrene

- Undgå plastik i havene

På denne side finder du idéer, der arbejder med problematikken omkring plastik i verdenshavene.

Bed børnene om hjemmefra at indsamle småt plastikaffald fra husholdningen. På forskellig kreativ vis skal børnene bruge affaldet til at lave havdyr, der illustrerer, at affald smidt i naturen ender i havdyrenes maver og påvirker havmiljøet negativt. Snak imens med børnene om denne problematik og vigtigheden af at smide sit affald i skraldespanden og ikke i naturen.

Kig ind i fiskens mave

Børn fra 9 år kan lave disse fisk af kyllingenet beklædt med malertape og gipsgaze. Fyld fisken med plastikaffald, og lav kighul i fiskens mave. Statements om plastik i havene kan evt. tilføjes.

Fisk med plastikdetaljer

Lad børn fra 6 år lave fisk af genbrugspap, som de bevikler med akrylgarn. Brug Sticky Base – som klæber på både garn og plastik – til at lime plastikaffald på som fx øjne, finner osv.

Havdyr fulde af plastik

Børn fra 6 år kan også lave disse havdyr ved at klippe hul i, farvelægge og hæfte to ens figurer fra Teach Me pakken sammen. Inden figurerne hæftes helt sammen, skubbes en lille pose (lavet af Teach Me pakkens plastikemballage) fyldt med plastikaffald ind i det udklippede kighul i havdyrets mave.

Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.