Scrapbooking

Kom godt fra start med scrapbooking

At lave scrapbog eller mindebog er den danske forklaring på, hvad scrapbooking vil sige. Ordet er engelsk og aktiviteten så udbredt, at ’scrapbooking’ er blevet helt naturlig at bruge i dansk tale. Er du måske nybegynder i scrapbooking, har vi et stort udvalg af materialer og værktøjer, så du kan komme godt i gang.

Først og fremmest skal du bruge et medie til din scrapbooking. Det kan være en bog med blanke sider eller evt. et ringbind med løse ark karton til at sætte ind og tage ud efter behov. (Du skal bare huske at vælge materialer, der er fri for syre og lignin. Modsat vil billederne i din scrapbooking på sigt falme og gulne, ligesom limen vil miste sin effekt).

Baggrunden for din scrapbooking kender du bedst, men vi ved, at det er meget populært at lave en scrapbog efter fx ferier, fester og som ’barnets bog’. Udover relevante fotos, udklip og souvenirs fra dine gemmer får du en god start med et skæreunderlag, en hobbykniv, en saks og noget lim. Pift ekstra op med stickers, der passer til lejligheden, og sigende aftryk lavet med stempelfarver. Til din inspiration har vi masser af den slags til scrapbooking. Se selv her på hjemmesiden!

Scrapbooking – en hobby fra USA

At ’scrappe’ stammer oprindeligt fra USA, oplyser en artikel i et dansk ugeblad for kvinder. Ifølge ugebladet var det en kvinde fra staten, Utah, der i starten af 80’erne udstillede 50 scrapbøger, som hun havde fremstillet gennem tiden. Heri havde hun udsædvanligt dekorativt skildret højdepunkter fra sit og sin families liv. Udstillingen blev en uventet stor succes, og siden har scrapbooking vokset sig så populær, at hobbyen er den 3. største i USA.

Prøv scrapbooking på kort

En bog er et ambitiøst projekt. Derfor kan det være en god ide at afprøve teknikken med scrapbooking på et julekort, et gavemærke og lign. Det er overskueligt og giver din modtager et godt indtryk af dine bedste intentioner, fordi du har brugt tiden.

Et godt alternativ

Selvom vi er en virksomhed, der forhandler alt til DIY, skal du vide, at digital scrapbooking også er en mulighed. Forskellen er, at du laver scrapbooking på din computer i et grafisk program. Faktisk behøver du slet ikke programmer til formålet for at komme i gang. Vi har kendskab til flere firmaer på nettet, der udbyder aktiviteten i et brugervenligt system, de har udviklet.  Disse systemer kan du tilgå med et særligt login direkte på deres hjemmesider. Når du er færdig, tilbyder de herefter at trykke din scrapbooking som en bog.

Varer 1-18 af 22

Side
pr. side
Faldende orden
 1. Kinabog med collage af glansbilleder
  Inspiration: v13213 Kinabog med collage af glansbilleder

  Kinabogen er dekoreret med glansbilleder, der er klippet fri af arket og fastgjort med decoupagelak. Herefter er samme decoupagelak brugt til at lakere hele forsiden med den færdige collage.

 2. Dekorerede ringbind
  Inspiration: v12059 Dekorerede ringbind
 3. Kinabog med decoupage
  Inspiration: v12350 Kinabog med decoupage
 4. Scrapbooking og tilbehør
  Inspiration: v10414 Scrapbooking og tilbehør
 5. Kinabøger med collage
  Inspiration: v12033 Kinabøger med collage
 6. Notesbog med collage af karton
  Inspiration: v13136 Notesbog med collage af karton
 7. Scrapbooking
  Inspiration: v11946 Scrapbooking
 8. Scrapbooking
  Inspiration: v11916 Scrapbooking

  Scrapvæg malet med Plus Color og dækket med papir fra Vivi Gade Design London serien. Billeder sat på hvidt og turkis karton og sat på siderne. Pyntet med udklippede fugle.

 9. Kinabog med mosgummipynt
  Inspiration: v12413 Kinabog med mosgummipynt
 10. Notesbog med udstansede figurer
  Inspiration: v12496 Notesbog med udstansede figurer
 11. Scrapbooking
  Inspiration: v11699 Scrapbooking
 12. Gæstebog
  Inspiration: v11698 Gæstebog
 13. Dokumentationsbog med regnbuepapir
  Inspiration: v13005 Dokumentationsbog med regnbuepapir
 14. Scrapbog af falsekarton og kopipapir
  Inspiration: v13211 Scrapbog af falsekarton og kopipapir

Varer 1-18 af 22

Side
pr. side
Faldende orden

Kan vi hjælpe?

Hvis du har spørgsmål eller andre henvendelser, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon +45 96 13 30 10 – Åben alle hverdage fra 09.00 – 15.00

Copyright © 2013-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.