Decoupage

Historien bag Decoupage

Decoupage er en gammel teknik, hvor man limer udklip af forskellige slags sammen på fx kasser, billeder, møbler, brugsgenstande osv. Decoupage er en enkel teknik, der kan give et flot fantasifuldt slutresultat. Decoupage stammer fra Østen, hvor man dekorerede vinduer og ting med udklip af papir. Teknikken spredte sig til Europa i 1700 tallet. Her brugte damerne, i de finere kredse, meget tid på at dekorere hatteæsker, spejle og møbler med især udklip og billeder af planter og blomster. I dag er decoupage en anerkendt kunstform, som bliver brugt i hele verden. Danmarks Dronning Margrethe er især glad for at bruge teknikken i hendes kunst.

 

Dekorer med decoupage

Decoupage kan laves både på tøj, træ, pap, papir, glas og porcelæn og meget mere. Vi har forskellige typer decoupagelak og lim til netop dit decoupage projekt.  Vi har et stort udvalg af dekorationsemner, der egner sig godt til decoupage bla. træ og pap æsker, brugsgenstande, papmachefigurer og forskellige typer ophæng til jul og påske. Hvis du mangler inspiration, kan du kigge på vores hjemmeside under ideer, her ser du også hvilke produkter, vi anbefaler til Decoupage.

 

Hvad skal man bruge til at lave decoupage?

Decoupage kræver i sig selv ikke mange materialer. En saks, så du kan klippe dine udklip eller dit papir ud. En lak pensel der er nem at rengøre efter brug. Det er vigtigt, du rengør den lige efter brug med lunkent vand, da penslen er ubrugelig, hvis den tørrer med lim eller decoupagelak på. Så skal du bruge en decoupage lak eller lim, der passer til det, du skal dekorere. Lad dit decoupage projekt tørre godt inden brug og læs om tørretid på lakkens emballage. Vi har decoupagelak med både en mat og blank finish. Du kan også få en decoupagelak med sølv eller guld glimmer, som især egner sig og giver en ekstra flot finish til decoupage dekoration til jul.

 

Decoupage er for både børn og voksne

Decoupage er en god sjov kreativ aktivitet, man sagtens kan lave med sine børn. Man behøves ikke have et færdigt billede af, hvordan slutresultatet skal være og det er sjovt at bruge fantasien og sætte forskellige typer udklip af papir og billeder og udklip fra reklamer eller ugeblade sammen. Decoupage kan også bruges til mere abstrakte udtryk i flotte farver på æsker eller møbler. Decoupage er også en god ide, hvis man vil lave en personlig gave, da man kan sammensætte farver og papirudklip på et utal af måder. Det kan være på en bakke eller en fin lysestage i glas eller porcelæn. Brug decoupage til at lave flotte dekorationer på alverdens ting og sager.

Varer 1-18 af 124

pr. side
Faldende orden
 1. Masking Tape på emner i pap
  Inspiration: v13167 Masking Tape på emner i pap

  Æsker og låg i pap er beklædt med Masking Tape i forskellige farver og mønstre. Herefter er de lakeret med blank decoupagelak.

 2. Paphest med decoupage
  Inspiration: v11969 Paphest med decoupage
 3. Dekoration af træ
  Inspiration: v11945 Dekoration af træ
 4. Decoupage på arkivkasse af pap
  Inspiration: v12338 Decoupage på arkivkasse af pap
 5. Prinsesseæsker med decoupage
  Inspiration: v12337 Prinsesseæsker med decoupage
 6. Elastikmænd i træ
  Inspiration: v12335 Elastikmænd i træ
 7. Papbogstaver med håndlavet papir
  Inspiration: v12463 Papbogstaver med håndlavet papir
 8. Decoupage på pap
  Inspiration: v12443 Decoupage på pap

  Papemne, malet med Plus Color Hobbymaling og decouperet med decoupagepapir, påsat med VTR klæber. Herefter dekoreret yderligere med små emner i træ og mosgummi.

 9. Fyrfadsstage med decoupagepapir
  Inspiration: v12437 Fyrfadsstage med decoupagepapir
 10. Små træophæng med decoupagepapir
  Inspiration: v13149 Små træophæng med decoupagepapir
 11. Fuglehus dekoreret med decoupage
  Inspiration: v14108 Fuglehus dekoreret med decoupage
 12. Æske sæt
  Inspiration: v11398 Æske sæt

Varer 1-18 af 124

pr. side
Faldende orden

Kan vi hjælpe?

Hvis du har spørgsmål eller andre henvendelser, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon +45 96 13 30 10 – Åben alle hverdage fra 09.00 – 15.00

Copyright © 2013-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.