Påskeæg

Påskeæg

Af pynt til påske kan du få æg i alle afskygninger og idéer i massevis til årets påskeæg. Blandt klassikerne er todelte æg af papmaché, der pyntes med decoupage og fyldes op. Du kan også støbe æg af beton, klippe påskeæg ud i designpapir eller male hvide æg, der ligner rigtige æg til forveksling.
1 ) Udvalgte idéer
2) Uundværlige varer
3) Find materialer
4) Alle idéer


4. 

Alle idéer

/40 /80 /120
/40 /80 /120

Påskeæg – en uundværlig del af påsken

Ingen påske uden påskeæg! Æg er og bliver en uundværlig del af påsken - hvad enten det er som chokolade påskeæg, alm. æg vi spiser i påskedagene eller dekorerede påskeæg som en del af påskepynten. Men hvorfor er ægget blevet en så stor del af påsken, for hvad har det egentlig med påsken at gøre?

Hvorfor har vi påskeæg?

Påskeægget bliver ofte set som et tegn på frugtbarhed, og at foråret nu snart er på vej. Det symboliserer altså, at nyt liv bryder igennem vinterens hårde skal. Derudover har påskeægget også en religiøs betydning, da det i kristendommen symboliserer Jesus opstandelse. Det nye liv i ægget bryder nemlig ud af skallen, præcis lige som Jesus brød ud af graven påskemorgen og opstod.

Male påskeæg – sjov påskeaktivitet for børn og voksne

Til påske er det i mange hjem en fast tradition at male påskeæg. En aktivitet, som især børnene synes, er sjov, men som også sagtens kan gøres af voksne.

Ønsker du at male på rigtige æg, skal du dog puste ægget, inden det males. At puste æg betyder, at æggets hvide og blomme pustes ud, så du efterfølgende kan male ægget, hænge det op og fx gemme det til næste år. Selvom der ikke længere er den store fare for salmonella i danske æg, og du derfor godt kan puste æg med munden, anbefaler vi dog at bruge en æggepuster. Med æggepusteren er du både på den sikre side ift. salmonella, men det er også meget nemmere, hurtigere og mere hygiejnisk end at puste æg med munden. Du kan se hvordan, du tømmer et æg med en æggepuster her. Når du har tømt ægget for blomme og hvide, er det bare at gå i gang med at male påskeægget.

Du behøver dog ikke at bruge rigtige æg, når du skal male eller dekorere påskeæg. Der findes nemlig et hav af forskellige kunstige æg. Her hos CChobby finder du fx både plastæg, styroporæg, papæg, trææg og vatæg, hvoraf flere fås i forskellige størrelser og farver.

Når du skal male æg, kan du med fordel bruge vores æggemaler, som er en praktisk holder til ægget, så du ikke selv skal holde på ægget, mens du maler, men i stedet kan sætte det i holderen og nemt dreje ægget. Samtidig indeholder æggemaleren 8 vandfarver og 1 stk. pensel, så alt du behøver er bare et æg, og så er du klar til at gå i gang med at male påskeæg. Se fx dette påskeæg malet på æggemaler. Du kan dog også stikke en blomsterpind i æggets hul, så blomsterpinden fungerer som håndtag, når du skal male.

Til at male påskeæg skal du selvfølgelig også bruge noget farve at male med. Her er især vores akvarelmaling og vandfarve helt ideelle og meget populære – og de fås naturligvis i masser af forskellige farver og typer. Du kan også prøve at male påskeæg med hobbymaling eller glastusch og porcelænstusch. Vi har altså alle materialer, du skal bruge for at komme i gang med at male påskeæg. Og mangler du inspiration til malede påskeæg, så har vi også masser af idéer. Se fx disse påskeæg med akvarel motiver, dette påskeæg malet med vandfarver til ophæng eller dette påskeæg dekoreret med glas- og porcelænstusch. Mulighederne inden for malede påskeæg er altså mange.

Dekorer påskeæg – et væld af muligheder

Du kan dog ikke kun male påskeæg, da der er masser af andre muligheder for at dekorere påskeæg. Fx kan du også dekorere flotte påskeæg med decoupagepapir, masking tape, dekorationsfolie, fjer og meget andet. Kig blot på vores mange forskellige idéer til hjemmelavede påskeæg. Her finder du fx idéer til påskeæg af styropor dekoreret med Pearl Clay, påskeæg af styropor beklædt med fjer eller disse todelte æg dekoreret med terrazzoflager og hobbymaling og mange, mange flere.

Elsker du at dekorere påskeæg, er du altså havnet det helt rigtige sted – så slå dig endelig løs i de mange idéer.