Kreative verdensmål projekter

Kreative verdensmål projekter

Kreative projekter kan stimulere og styrke italesættelsen af verdensmålene over for børnene. Vi samarbejder med forskellige skoler og deler her nogle af de kreative projekter, de har gennemført samt deres erfaringer. Vi håber, du finder god inspiration til arbejdet med FN’s 17 verdensmål.

Få inspiration til kreative projekter med læring om FN’s verdensmål

Mangler du inspiration til, hvordan børn kan arbejde med og lære om de 17 verdensmål, så er du kommet til det helt rette sted. Hos Creativ Company udvikler vi nemlig i samarbejde med skoler kreative projekter med indbygget læring om verdensmålene. Verdensmålsprojekterne deler vi her på siden, så du kan hente inspiration heri – hvad enten du er lærer, pædagog, forælder eller noget helt fjerde.

Hvert projektemne tager udgangspunkt i et af verdensmålene (se hvilket mål i øverste højre hjørne på projektbilledet) og består af en eller flere konkrete kreative idéer. Under hvert verdensmålsprojekt kan du læse mere om idéerne, og hvordan de relaterer sig til projektemnet. Vil du gerne have en udførlig trin-for-trin-vejledning samt en vareliste til de konkrete idéer, finder du mange af idéerne under siden med ”kreative idéer med verdensmålslæring”. Under flere af projekterne kan du desuden læse en udtalelse fra den pågældende lærer/pædagog/underviser om de erfaringer, der er blevet gjort under projektarbejdet.

 

Arbejd med verdensmål nr. 14: Livet i havet

Et af de verdensmål, vi har udarbejdet projekter til, er bl.a. verdensmål nr. 14: ”Livet i havet”. Her kan du fx lade dig inspirere af verdensmålsprojektet ”Pas på havet og havdyrene”, hvor børn på forskellig kreativ vis kan lave fisk med eller af affald for at illustrere problematikken omkring affald og plastik i verdenshavene.

Eller hvad med at lade dig inspirere af verdensmålsprojektet med havdyret Lilo? Her har en flok børn i 1.-4. klasse på en skole i Helsinki arbejdet med emnet vandforurening. I den forbindelse har de lavet et havdyr af papmaché, som de har kaldt Lilo og skrevet et eventyr om.

 

Arbejd med verdensmål nr. 15: Livet på land

Vil du gerne lære børnene om verdensmål nr. 15: ”Livet på land”? Så har vi i samarbejde med skoler også udviklet en række projekter, som tager udgangspunkt i netop dette mål. Lad dig bl.a. inspirere af verdensmålsprojektet ”Giv insekterne taletid”, hvor børn fra 6 år har snakket om biodiversitet og derefter lavet deres eget insekt-dukketeater og fremført deres eget naturteaterstykke.

Du kan også hente inspiration i ”Forkæl insekterne”, hvor du sammen med børnene kan hænge et insekthotel malet med hobbymaling op udenfor, mens I sammen snakker om vigtigheden af at passe på naturen og insekterne. I projektet får du også inspiration til at lære børnene om insekternes bestøvning af blomster, mens børnene farvelægger forskellige udstansede insekter og blomster med 3D effekt. Derudover kan børn også lave deres egne insekter af styropor beklædt med Foam Clay med chenille ben.

Dette er blot et par af de verdensmål, vi har udviklet kreative projekter til. Så der er altså rig mulighed for, at du kan blive inspireret til at lære børnene om de 17 verdensmål gennem kreativitet.