Scrapbooking

Kom godt fra start med scrapbooking

At lave scrapbog eller mindebog er den danske forklaring på, hvad scrapbooking vil sige. Ordet er engelsk og aktiviteten så udbredt, at ’scrapbooking’ er blevet helt naturlig at bruge i dansk tale. Er du måske nybegynder i scrapbooking, har vi et stort udvalg af materialer og værktøjer, så du kan komme godt i gang.

Først og fremmest skal du bruge et medie til din scrapbooking. Det kan være en bog med blanke sider eller evt. et ringbind med løse ark karton til at sætte ind og tage ud efter behov. (Du skal bare huske at vælge materialer, der er fri for syre og lignin. Modsat vil billederne i din scrapbooking på sigt falme og gulne, ligesom limen vil miste sin effekt).

Baggrunden for din scrapbooking kender du bedst, men vi ved, at det er meget populært at lave en scrapbog efter fx ferier, fester og som ’barnets bog’. Udover relevante fotos, udklip og souvenirs fra dine gemmer får du en god start med et skæreunderlag, en hobbykniv, en saks og noget lim. Pift ekstra op med stickers, der passer til lejligheden, og sigende aftryk lavet med stempelfarver. Til din inspiration har vi masser af den slags til scrapbooking. Se selv her på hjemmesiden!

Scrapbooking – en hobby fra USA

At ’scrappe’ stammer oprindeligt fra USA, oplyser en artikel i et dansk ugeblad for kvinder. Ifølge ugebladet var det en kvinde fra staten, Utah, der i starten af 80’erne udstillede 50 scrapbøger, som hun havde fremstillet gennem tiden. Heri havde hun udsædvanligt dekorativt skildret højdepunkter fra sit og sin families liv. Udstillingen blev en uventet stor succes, og siden har scrapbooking vokset sig så populær, at hobbyen er den 3. største i USA.

Prøv scrapbooking på kort

En bog er et ambitiøst projekt. Derfor kan det være en god ide at afprøve teknikken med scrapbooking på et julekort, et gavemærke og lign. Det er overskueligt og giver din modtager et godt indtryk af dine bedste intentioner, fordi du har brugt tiden.

Et godt alternativ

Selvom vi er en virksomhed, der forhandler alt til DIY, skal du vide, at digital scrapbooking også er en mulighed. Forskellen er, at du laver scrapbooking på din computer i et grafisk program. Faktisk behøver du slet ikke programmer til formålet for at komme i gang. Vi har kendskab til flere firmaer på nettet, der udbyder aktiviteten i et brugervenligt system, de har udviklet.  Disse systemer kan du tilgå med et særligt login direkte på deres hjemmesider. Når du er færdig, tilbyder de herefter at trykke din scrapbooking som en bog.

Varer 1-18 af 23

Side
pr. side
Faldende orden
 1. Dekorerede ringbind
  Inspiration: v12059 Dekorerede ringbind

  Ringbind malet med Plus Color og dekoreret med håndlavet papir og kork. Die Cut motiver, udstanset tekst og lædersnor giver det sidste personlige præg.

 2. Kinabog med collage af glansbilleder
  Inspiration: v13213 Kinabog med collage af glansbilleder
 3. Kinabog med decoupage
  Inspiration: v12350 Kinabog med decoupage
 4. Kinabøger med collage
  Inspiration: v12033 Kinabøger med collage
 5. Scrapbooking og tilbehør
  Inspiration: v10414 Scrapbooking og tilbehør
 6. Sjov dekoration på papartikler
  Inspiration: v1426 Sjov dekoration på papartikler
 7. Notesbog med collage af karton
  Inspiration: v13136 Notesbog med collage af karton
 8. Scrapbog af kinabog - beklædt med dekofilm
  Inspiration: v13563 Scrapbog af kinabog - beklædt med dekofilm

  Scrapbogen er en kinabog, der er indbundet med dekofilm. Herefter er omslaget pyntet med bl.a. masking tape, et printet fotoportræt og en tekst, lavet med bogstaver af mosgummi.

 9. Scrapbooking
  Inspiration: v11946 Scrapbooking
 10. Scrapbooking
  Inspiration: v11916 Scrapbooking
 11. Notesbog med udstansede figurer
  Inspiration: v12496 Notesbog med udstansede figurer
 12. Kinabog med mosgummipynt
  Inspiration: v12413 Kinabog med mosgummipynt
 13. Scrapbog af falsekarton og kopipapir
  Inspiration: v13211 Scrapbog af falsekarton og kopipapir
 14. Dokumentationsbog med regnbuepapir
  Inspiration: v13005 Dokumentationsbog med regnbuepapir
 15. Gæstebog
  Inspiration: v11698 Gæstebog

Varer 1-18 af 23

Side
pr. side
Faldende orden
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.