Kreativitet med papir og karton

Scrapbooking

Kom godt fra start med scrapbooking

At lave scrapbog eller mindebog er den danske forklaring på, hvad scrapbooking vil sige. Ordet er engelsk og aktiviteten så udbredt, at ’scrapbooking’ er blevet helt naturlig at bruge i dansk tale. Er du måske nybegynder i scrapbooking, har vi et stort udvalg af materialer og værktøjer, så du kan komme godt i gang.

Først og fremmest skal du bruge et medie til din scrapbooking. Det kan være en bog med blanke sider eller evt. et ringbind med løse ark karton til at sætte ind og tage ud efter behov. (Du skal bare huske at vælge materialer, der er fri for syre og lignin. Modsat vil billederne i din scrapbooking på sigt falme og gulne, ligesom limen vil miste sin effekt).

Baggrunden for din scrapbooking kender du bedst, men vi ved, at det er meget populært at lave en scrapbog efter fx ferier, fester og som ’barnets bog’. Udover relevante fotos, udklip og souvenirs fra dine gemmer får du en god start med et skæreunderlag, en hobbykniv, en saks og noget lim. Pift ekstra op med stickers, der passer til lejligheden, og sigende aftryk lavet med stempelfarver. Til din inspiration har vi masser af den slags til scrapbooking. Se selv her på hjemmesiden!

Scrapbooking – en hobby fra USA

At ’scrappe’ stammer oprindeligt fra USA, oplyser en artikel i et dansk ugeblad for kvinder. Ifølge ugebladet var det en kvinde fra staten, Utah, der i starten af 80’erne udstillede 50 scrapbøger, som hun havde fremstillet gennem tiden. Heri havde hun udsædvanligt dekorativt skildret højdepunkter fra sit og sin families liv. Udstillingen blev en uventet stor succes, og siden har scrapbooking vokset sig så populær, at hobbyen er den 3. største i USA.

Prøv scrapbooking på kort

En bog er et ambitiøst projekt. Derfor kan det være en god ide at afprøve teknikken med scrapbooking på et julekort, et gavemærke og lign. Det er overskueligt og giver din modtager et godt indtryk af dine bedste intentioner, fordi du har brugt tiden.

Et godt alternativ

Selvom vi er en virksomhed, der forhandler alt til DIY, skal du vide, at digital scrapbooking også er en mulighed. Forskellen er, at du laver scrapbooking på din computer i et grafisk program. Faktisk behøver du slet ikke programmer til formålet for at komme i gang. Vi har kendskab til flere firmaer på nettet, der udbyder aktiviteten i et brugervenligt system, de har udviklet.  Disse systemer kan du tilgå med et særligt login direkte på deres hjemmesider. Når du er færdig, tilbyder de herefter at trykke din scrapbooking som en bog.

Varer 1-18 af 21

Side
pr. side
Stigende orden
 1. Inspiration: v13975 Decoupagestickers og designpapir på omslaget af hvid kinabog

  Den hvide kinabog er på omslaget dekoreret med selvklæbende decoupagestickers, foruden fastgjort designpapir fra Vivi Gade.

  Udsolgt
 2. Inspiration: v12496 Notesbog med udstansede figurer

  Kinabog er beklædt med perlemorspapir vha. dobbeltklæbende folie. Dekoreret med figurer og bogstaver, som er udstanset med stansejern. Limet på med limpen.

 3. Inspiration: v12350 Kinabog med decoupage
 4. Inspiration: v12059 Dekorerede ringbind
 5. Inspiration: v12033 Kinabøger med collage
 6. Inspiration: v11956 Drengeindbydelse
 7. Inspiration: v11946 Scrapbooking
 8. Inspiration: v11699 Scrapbooking
 9. Inspiration: v11698 Gæstebog

Varer 1-18 af 21

Side
pr. side
Stigende orden

Find materialer til scrapbooking

Her på shoppen finder du alt du skal bruge til at være kreativ med scrapbooking. Du finder bl.a. bullet journals, notesbøger, glansbilleder, klistermærker, papir, tuscher og meget mere.

Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.