Kreativ med læderpapir

Kreativ med læderpapir

Kast dig ud i kreativitet med læderpapir.
Du kan både sy, stryge, udstanse, klippe og male på det med tekstiltusch. Du kan også lave smukke effekter med en el-brænder eller overføre motiver med transferpapir. Mulighederne er mange, og her på siden finder du nogle idéer til hvad du kan lave og bruge.


2. 

Alle idéer

/40 /80 /120
  1. 1
  2. 2
/40 /80 /120
  1. 1
  2. 2

Læderpapir – specialbehandlet kraftigt papir

Med læderpapir får du specialbehandlet kraftigt papir, der minder meget om læder. Overfladebehandlingen giver læderpapiret de særlige egenskaber, at man kan sy i det, dekorere og vaske det, ala tekstil og at det er superstærkt ligesom læder. Læderpapiret fås i ark og strimler – både i forskellige farver samt med og uden print – så du selv kan skabe flotte kreationer. Derudover tilbyder vi også en lang række færdigsyede emner i læderpapir – fx tasker, pung, penalhus m.m., som du fx kan dekorere.

Hvad er læderpapir (egenskaber og fordele)?

Læderpapir er lavet af cellulose og latex og har en overflade, der ligner læder – som skrevet ovenfor er det altså specialbehandlet papir, der ligner læder. Det gør også læderpapiret helt unikt, da det favner alle de kreative egenskaber og muligheder, som du finder i både papir og tekstil. Derfor kan du både sy, stryge, male og klippe læderpapir. Desuden er det endda vaskbar papir, da det tåler vask på 40 °C, hvorved det får et mere rustikt look. At sy i læder kan være svært, men læderpapirets kvalitet og egenskaber gør det meget nemmere at sy i fremfor almindeligt læder.

Stort udvalg af læderpapir

Hos CChobby har vi et stort udvalg af læderpapir. Her finder du både læderpapir i ark, flettestrimler, stjernestrimler, udstansede figurer og færdigsyede emner. Arkene og læderpapir strimlerne fås i flere forskellige farver, ligesom de fås både med og uden print.

Home decor med læderpapir

Læderpapir er helt oplagt i forbindelse med DIY boligtilbehør. Med læderpapiret kan du nemlig lave det flotteste pynt til boligen – både rene pynteting, men også flere brugsting, der udover at være anvendelige i dagligdagen også pynter flot i hjemmet. Læderpapir i boligen giver nemlig et flot, naturligt og råt udtryk i boligen, som fungerer perfekt i kombination med den enkle, skandinaviske stil – lige som man ser det i boligtrenden Nordic Boheme.

Lav fx din egen træknage med stropper af læderpapir eller en vasketøjskurv syet i læderpapir, som selvfølgelig kan bruges til vasketøj, men også til opbevaring af fx plaider eller andre ting. Mangler du en mindre opbevaringspose, kan du også selv lave en pose syet i mønstret læderpapir, som du også kan bruge som urtepotteskjuler. Er du ikke meget for selv at sy, så brug vores færdigsyede opbevaringsposer i læderpapir, som du selv kan dekorere, hvis du har lyst – se fx denne deko på opbevaringspose i læderpapir. Du kan også nemt lave en lille kurv i læderpapir sat sammen med nitter – en simpel teknik, der heller ikke kræver symaskine. Vores flettestrimler i læderpapir er også helt oplagte til diverse DIY boligtilbehør. Lav fx en flot ampel af læderpapir strimler og nitter eller en kurv flettet i læderpapir flettestrimler og lukket med lædersnøre. Mulighederne for at anvende læderpapir til home decor er altså mange, og det er stort set kun fantasien, som sætter grænser.

Accessoires med læderpapir

Elsker du accessories, hvor du selv kan tilføre et personligt touch? Så er vores færdigsyede tekstilemner i læderpapir lige noget for dig. I og med at læderpapiret har så mange egenskaber (bl.a. at du kan både stryge og male på det), kan du nemlig ved hjælp af enkle dekorationsteknikker og –materialer let tilføje et væld af personlige dekorationer på fx tasker, penalhuse, punge m.m. i læderpapir. Desuden giver læderpapiret et moderne, flot og anderledes look til dine accessoires. Lav fx din egen læderpapir taske pyntet med rub on mærkater, eller prøv vores strygestof på taske af læderpapir – med rub on mærkater og strygestof kan det ikke blive nemmere at lave dekorationer og statements på færdigsyede emner. Elsker du at male dine egne dekorationer, kan det også let gøres på vores færdigsyede tekstilemner i læderpapir. Det eneste, du skal bruge her, er bare tekstiltusch. Har du et helt særligt motiv, som du gerne vil have på tasken, kosmetikpungen eller lignende? Så prøv vores transferark, hvorpå du kan printe et motiv og herefter vha. strygejern overføre motivet til det færdigsyede tekstilemne i læderpapir. Se fx denne flotte kosmetikpung af læderpapir med motiv overført med transferark.

Med læderpapir får du altså et unikt materiale i høj kvalitet, som er bredt anvendeligt og velegnet til rigtig mange hobbyprojekter.