Spar op til 80% i årets bedste kreative sommerudsalg til dine og børnenes sommer-sysler: se tilbuddene her

Kreativ halloween

Halloween

Halloween er efterårets store festlighed, og højtiden er fyldt med hyggelig uhygge for børn og voksne. Du får her en god anledning til at kaste dig ud i kreative projekter med hjemmelavet halloween pynt – en aktivitet, der vil give dig masser af gysende hyggestunder og kvalitetstid med din familie. Til halloween må du give den fuld gas med dekorationer, der har lidt mere kant end normalt, fx med motiver som spøgelser, edderkopper og græskar.

Alt til en uhyggelig, hyggelig Halloween

Vi får stadigt flere og flere varer hjem til Halloween. Halloween er for mange blevet et hyggeligt lyspunkt i det mørke efterår, trods konceptet med uhygge. Det beviser antallet af græskarlygter, der mange steder lyser op på altaner og i haver i oktober måned. Vil du i gang? Så har vi i vores sortiment et praktisk skæresæt til at hule og udskære græskar med. Ligesom vi har et væld af kreative materialer til DIY op til Halloween. Men også færdig pynt til at sætte den helt rigtige stemning med. Du kan blandt andet få både kunstigt spindelvæv.  Edderkopper af sort plastik. Orange og sorte balloner. Servietter og serpentiner med Halloween-motiver og matchende konfetti i form af de figurer, Halloween især kendes på; græskar, spøgelser, katte, edderkopper og hekse.

Hvordan er Halloween opstået?

Traditionen med Halloween er keltisk og meget gammel. Festlighederne, der er hedenske, har afsæt i noget religiøst og blev oprindeligt indført i USA af irske og skotske immigranter. Det er herfra, vi i Europa i dag er inspireret til festen. Halloween fejres en aften om året, den 31. oktober. Hvad går Halloween ud på? Halloween er en forkortelse af ”All Hallows’ Eve”. Efter gammel overtro var det aftenen, hvor hekse, genfærd og mørke magter mødtes for at håne og måske gøre uafsluttede regnskaber op med de levende og de helgener, der næste dag skulle fejres i kirken på ”Allehelgens dag”.

I den katolske kirke falder Allehelgens dag den 1. november, mens dagen i fx Danmark altid markeres den første søndag i november. Til Halloween er det i USA normalt, at børn i alle aldre går udklædte fra dør til dør, mens de siger: trick-or-treat, når de banker på. Trick-or-treat kan bedst oversættes som slik eller skræm, guf eller gys og skal selvfølgelig betyde, at hvis ikke man hoster op med noget slik, vender børnene tilbage og skræmmer. Præcis som man førhen var bange for, at de døde ville komme tilbage for at hævne sig på de levende.

Selvlysende pynt til Halloween

Det giver pynten en ekstra dimension til Halloween, når den lyser op i mørket! Prøv vores effektmaling, Glow in the dark. Det er en maling, der skal påføres i 2-3 lag, og som får et emne til at lyse op i mørket, når lyset slukkes. Samme effekt kan du få med modelleringsmassen, Foam Clay ’Glow in the dark’. Foam Clay bruges til beklædning af diverse emner.

Bliv inspireret til ansigtsmaling

Du kan nøjes med at dekorere masker til Halloween eller gennemføre stilen udklædt og sminket. Vi tilbyder dig masser af sminke til ansigtsmaling og bøger, der inspirerer og vejleder dig i at lægge skræmmende make up til Halloween.

Varer 1-36 af 81

Side
pr. side
Stigende orden
 1. Græskarlygte af rispapirlampe med decoupage
  Inspiration: v13284 Græskarlygte af rispapirlampe med decoupage

  Lampen af rispapir er smurt ind i decoupagelak og beklædt med silkepapir i orange, gul og rød. Ansigtstræk er klippet i sort kardus og limet på. I lampens bund er der bundet lange strimler crepepapir - og i toppen en tråd til ophæng.

 2. Lanterne med insekter
  Inspiration: v12047 Lanterne med insekter
 3. Selvlysende spøgelser af Silk Clay
  Inspiration: v13287 Selvlysende spøgelser af Silk Clay

  Spøgelserne er lavet af hvid og sort Silk Clay på skelet af ovale styropor-ufoer og blomsterpinde, monteret på sortmalet pind med fod. Herefter er spøgelserne malet med selvlysende maling.

 4. Selvlysende spøgelser i papmaché
  Inspiration: v12012 Selvlysende spøgelser i papmaché
 5. Papmaché græskar malet med hobbymaling
  Inspiration: v12070 Papmaché græskar malet med hobbymaling
 6. Halloween kryb af papmaché figurer og chenille
  Inspiration: v13291 Halloween kryb af papmaché figurer og chenille
 7. Oversavede hænder af gipsgaze
  Inspiration: v13290 Oversavede hænder af gipsgaze
 8. Spøgelser af refleksfolie
  Inspiration: v13292 Spøgelser af refleksfolie

  Spøgelserne er lavet af refleksfolie, fastgjort med selvklæbende folie på hårdfolie. Herefter er der lavet et hul i toppen og spøgelserne er monteret i en bomuldssnor med karabinhage til ophæng på f.eks. tasker.

 9. Spøgelser af balloner med LED-lys
  Inspiration: v15066 Spøgelser af balloner med LED-lys
 10. Selvlysende spøgelse og kranie på perleplade
  Inspiration: v15537 Selvlysende spøgelse og kranie på perleplade
  Lav selv ophæng med sorte og selvlysende rørperler, og lad uhyggen brede sig. Perlerne lyser op, når lyset slukkes.
 11. Spøgelser af silkepapir med rulleøjne
  Inspiration: v15063 Spøgelser af silkepapir med rulleøjne
 12. Stort spøgelse i imiteret stof
  Inspiration: v14350 Stort spøgelse i imiteret stof
 13. Frankensteins monster i imiteret stof
  Inspiration: v14770 Frankensteins monster i imiteret stof
 14. Edderkoppespind af sort karduspapir
  Inspiration: v13903 Edderkoppespind af sort karduspapir

Varer 1-36 af 81

Side
pr. side
Stigende orden
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.