Kreativ halloween

Halloween

Halloween er efterårets store festlighed, og højtiden er fyldt med hyggelig uhygge for børn og voksne. Du får her en god anledning til at kaste dig ud i kreative projekter med hjemmelavet halloween pynt – en aktivitet, der vil give dig masser af gysende hyggestunder og kvalitetstid med din familie. Til halloween må du give den fuld gas med dekorationer, der har lidt mere kant end normalt, fx med motiver som spøgelser, edderkopper og græskar.

Alt til en uhyggelig, hyggelig Halloween

Vi får stadigt flere og flere varer hjem til Halloween. Halloween er for mange blevet et hyggeligt lyspunkt i det mørke efterår, trods konceptet med uhygge. Det beviser antallet af græskarlygter, der mange steder lyser op på altaner og i haver i oktober måned. Vil du i gang? Så har vi i vores sortiment et praktisk skæresæt til at hule og udskære græskar med. Ligesom vi har et væld af kreative materialer til DIY op til Halloween. Men også færdig pynt til at sætte den helt rigtige stemning med. Du kan blandt andet få både kunstigt spindelvæv.  Edderkopper af sort plastik. Orange og sorte balloner. Servietter og serpentiner med Halloween-motiver og matchende konfetti i form af de figurer, Halloween især kendes på; græskar, spøgelser, katte, edderkopper og hekse.

Hvordan er Halloween opstået?

Traditionen med Halloween er keltisk og meget gammel. Festlighederne, der er hedenske, har afsæt i noget religiøst og blev oprindeligt indført i USA af irske og skotske immigranter. Det er herfra, vi i Europa i dag er inspireret til festen. Halloween fejres en aften om året, den 31. oktober. Hvad går Halloween ud på? Halloween er en forkortelse af ”All Hallows’ Eve”. Efter gammel overtro var det aftenen, hvor hekse, genfærd og mørke magter mødtes for at håne og måske gøre uafsluttede regnskaber op med de levende og de helgener, der næste dag skulle fejres i kirken på ”Allehelgens dag”.

I den katolske kirke falder Allehelgens dag den 1. november, mens dagen i fx Danmark altid markeres den første søndag i november. Til Halloween er det i USA normalt, at børn i alle aldre går udklædte fra dør til dør, mens de siger: trick-or-treat, når de banker på. Trick-or-treat kan bedst oversættes som slik eller skræm, guf eller gys og skal selvfølgelig betyde, at hvis ikke man hoster op med noget slik, vender børnene tilbage og skræmmer. Præcis som man førhen var bange for, at de døde ville komme tilbage for at hævne sig på de levende.

Selvlysende pynt til Halloween

Det giver pynten en ekstra dimension til Halloween, når den lyser op i mørket! Prøv vores effektmaling, Glow in the dark. Det er en maling, der skal påføres i 2-3 lag, og som får et emne til at lyse op i mørket, når lyset slukkes. Samme effekt kan du få med modelleringsmassen, Foam Clay ’Glow in the dark’. Foam Clay bruges til beklædning af diverse emner.

Bliv inspireret til ansigtsmaling

Du kan nøjes med at dekorere masker til Halloween eller gennemføre stilen udklædt og sminket. Vi tilbyder dig masser af sminke til ansigtsmaling og bøger, der inspirerer og vejleder dig i at lægge skræmmende make up til Halloween.

35 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Græskarlygte af rispapirlampe med decoupage
  Inspiration: v13284 Græskarlygte af rispapirlampe med decoupage

  Lampen af rispapir er smurt ind i decoupagelak og beklædt med silkepapir i orange, gul og rød. Ansigtstræk er klippet i sort kardus og limet på. I lampens bund er der bundet lange strimler crepepapir - og i toppen en tråd til ophæng.

 2. Lanterne med insekter
  Inspiration: v12047 Lanterne med insekter
 3. Spøgelser af refleksfolie
  Inspiration: v13292 Spøgelser af refleksfolie
 4. Selvlysende spøgelse og kranie på perleplade
  Inspiration: v15537 Selvlysende spøgelse og kranie på perleplade
 5. Stort spøgelse i imiteret stof
  Inspiration: v14350 Stort spøgelse i imiteret stof
  Det store spøgelse på døren er lavet (i facon efter fri fantasi) af to dele, der er hæftet sammen langs kanten af hoved og skulderparti. Øjne og mund lavet efter printvenlig skabelon (findes særskilt til denne idé) og limet fast. Alt i imiteret stof - på nær detaljer af Foam Clay i hvert øje.
 6. Edderkoppespind af sort karduspapir
  Inspiration: v13903 Edderkoppespind af sort karduspapir
 7. Mumie kostume til Halloween
  Inspiration: v15061 Mumie kostume til Halloween
 8. Edderkopper af styropor, Foam Clay og chenille
  Inspiration: v13288 Edderkopper af styropor, Foam Clay og chenille
 9. Græskar udhulet og dekoreret med udskåret ansigt
  Inspiration: v14699 Græskar udhulet og dekoreret med udskåret ansigt
  Det viste græskar er tømt for indmad og skåret dekorativt ud. Til dette er der brugt forskelligt værktøj fra et praktisk skæresæt netop til udskæring af græskar. TIP: Græskarret holder længere, hvis du bruger LED-lys samt pensler græskarret indvendigt og på skærefladerne med Atamon (eller en blanding af 1 spsk. klorin og 1 l vand).
 10. Nem pirat ansigtsmaling
  Inspiration: v10607 Nem pirat ansigtsmaling
 11. Frø af selvlysende Nabbi rørperler
  Inspiration: v14527 Frø af selvlysende Nabbi rørperler
 12. Halloween rispapirlampe dekoreret som græskar
  Inspiration: v13842 Halloween rispapirlampe dekoreret som græskar
 13. Frankensteins monster og kranium ophæng lavet af hårdfolie og selvlysende vinduesmaling
  Inspiration: v13286 Frankensteins monster og kranium ophæng lavet af hårdfolie og selvlysende vinduesmaling

  Maskerne er lavet af hårdfolie, dekoreret med vinduesmaling - både i sort og med selvlysende effekt. Herefter er der monteret fiskesnøre til ophæng.

 14. Japansk lygte af ispinde i lameller
  Inspiration: v13225 Japansk lygte af ispinde i lameller
 15. Eulenspiegel ansigtsmaling
  Inspiration: v10691 Eulenspiegel ansigtsmaling
 16. Ansigtsmaling - Fugleansigt
  Inspiration: v10690 Ansigtsmaling - Fugleansigt
 17. Lav din egen maske med gipsstøbning
  Inspiration: v10698 Lav din egen maske med gipsstøbning

35 varer

pr. side
Stigende orden
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.