Hækl, sy og strik

Filtning

Mulighederne med filtning er nærmest uendelige. Du kan lave alt lige fra julepynt og påskepynt til strømper, tasker og fine filtkugler du kan sy sammen til et tæppe.

Vi har samlet en række opskrifter på filtning, uldfiltning, nålefiltning og vådfiltning som vi håber, vil inspirere dig til dit næste filtprojekt. Blandt filtopskrifterne finder du blandt andet filtning med uld og filtning med nål og du kan lære teknikker til at lave forskellige filt mønstre.

Varer 1-36 af 54

Side
pr. side
Stigende orden
 1. Guirlande med nålefiltede svampe
  Udsolgt
  Inspiration: v15743
  Guirlande med nålefiltede svampe
  Lav en guirlande med små svampe af nålefilt. Brug kartet uld, som filtes sammen til små svampe med en filtenål. Lav ophæng med Fantasia polyacrylgarn.
 2. Engel af hobbyfilt
  Udsolgt
  Inspiration: v14391
  Engel af hobbyfilt
 3. Hjerte og stjerne med nålefilt
  Udsolgt
  Inspiration: v14376
  Hjerte og stjerne med nålefilt
  De to figurer er begge dekoreret med kartet uld, der er filtet fast. Kransen, formet som et hjerte, er af styropor, mens stjernen er bukket i tyk bonzaitråd.
 4. Jakke af filtet blød Merino uld
  Udsolgt
  Inspiration: v13766
  Jakke af filtet blød Merino uld

  Jakken er sammensat af store uldstykker, lavet af vådfiltet Merino uld på bomuldsgaze. Herefter er uldstykkerne desuden dekoreret med fastfiltede motiver/mønstre efter fri fantasi - og de tørre dele er syet sammen efter individuelt mønster.

 5. Nålefiltet billede
  Udsolgt
  Inspiration: v13644
  Nålefiltet billede
 6. Filtet paddehat
  Udsolgt
  Inspiration: v13155
  Filtet paddehat

  Paddehatten er filtet sammen af kartet uld med filtenål på filteplade.

Varer 1-36 af 54

Side
pr. side
Stigende orden

Gratis opskrifter og mønstre til filtning

Alle vores filtopskrifter og filtmønstre er gratis og der følger simple trin-for-trin guides med til alle opskrifterne, som du kan printe ud og følge.

Du kan både finde lette og hurtige filtopskrifter og du kan finde filtopskrifter der egner sig til filtning for begyndere, og opskrifter som kræver lidt mere erfaring og tid.

Julepynt af filt

Filt julepynt har i mange år været populært, og er det stadig. Det holder i udseende og kvalitet i mange år, og mulighederne for hvad du kan lave, er uendelige.

Nogle af de populære julepyntsidéer, lavet af filt, er små juleengle til at hænge på juletræet. Dem har vi forskellige filtopskrifter på, for eksempel de traditionelle hvide filtengle eller de sjove buttede engle i lyserøde farver.

Vores hvide engel laves med nålefilt på styropor æg og er dekoreret med rocaiperler. Skal den hænge på juletræet, tilføjer du blot en bomuldssnor til sidst.

De små buttede engle lavet af filt i lyserøde og pink nuancer, giver lidt mere spræl til juletræet. De er lavet af to sammensatte styroporkugler, som pyntes med kartet uld filtet fast med en filtenål. Englenes vinger, hænder og fødder skære du ud af filt og håret klipper du af garn.

Til nogle disse opskrifter skal du også bruge en limpistol. Er du interesseret i at finde flere ideer til julepynt lavet af filt, kan du bruge filtreringen i venstre side og filtrere på Jul og Kreativ jul under Sæson.

Sjov med filtning

En af de sjove filtopskrifter du kan finde i vores onlinekatalog, er opskriften på kulørte monstre af nålefiltet uld. Med deres pangfarver og sjove former og mange øjne, får de garanteret smil frem hos børn og barnlige sjæle. Monstrene kan både bruges som legetøj, eller som humoristisk pynt på en hylde eller i vindueskarmen.

Monstrene er nålefiltet af kartet uld på et filtunderlag. Fremgangsmåden er at du tager en filtenål og prikker den op og ned gentagne gange. Klik dig ind på idéen og se alle detaljerne i vores trin-for-trin instruktioner, som du kan hente som PDF eller printe ud.

Få varmen med filt

I de kolde vintermåneder i Danmark får du brug for noget lunt tøj, til at holde varmen, og hvorfor ikke lave det selv?

Blandt vores filtopskrifter, kan du finde en opskrift på strikkede, filtede hjemmesko. Kvaliteten af uld og filt gør at det er hjemmesko, som vil holde dine fødder varme vinter efter vinter. For ekstra holdbarhed kan du endda også tilføje filtsåler med Sock-stop effekt eller hele bunden kan påføres latex. Filt hjemmeskoene er yderst populære til både børn og voksne, så hvorfor ikke lave et sæt til hele familien?

Til dig selv kan du også filte et vådfiltet tørklæde. Det både pynter i din vintergarderobe og vil holde dig varm, da du også her bruger uld. Ulden lægges op på forstoffet i gittermønster og fugtes med vand og sæbe og bliver håndfiltet sammen. Til sidst bliver den filtet færdig i tørretumbler eller vaskemaskine.

Søger du efter noget specifikt til din filtning?

Ved du allerede nu, hvad du skal i gang med, og mangler du blot materialerne til at komme i gang?

Creativ Company har alt hvad du skal bruge til dit næste filtprojekt, såsom: filt, fleece, uld, garn, bånd, snor og blonder.

Vi har også alt i filt nåle og værktøj til filtning.

Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.