Decoupage

Historien bag Decoupage

Decoupage er en gammel teknik, hvor man limer udklip af forskellige slags sammen på fx kasser, billeder, møbler, brugsgenstande osv. Decoupage er en enkel teknik, der kan give et flot fantasifuldt slutresultat. Decoupage stammer fra Østen, hvor man dekorerede vinduer og ting med udklip af papir. Teknikken spredte sig til Europa i 1700 tallet. Her brugte damerne, i de finere kredse, meget tid på at dekorere hatteæsker, spejle og møbler med især udklip og billeder af planter og blomster. I dag er decoupage en anerkendt kunstform, som bliver brugt i hele verden. Danmarks Dronning Margrethe er især glad for at bruge teknikken i hendes kunst.

 

Dekorer med decoupage

Decoupage kan laves både på tøj, træ, pap, papir, glas og porcelæn og meget mere. Vi har forskellige typer decoupagelak og lim til netop dit decoupage projekt.  Vi har et stort udvalg af dekorationsemner, der egner sig godt til decoupage bla. træ og pap æsker, brugsgenstande, papmachefigurer og forskellige typer ophæng til jul og påske. Hvis du mangler inspiration, kan du kigge på vores hjemmeside under ideer, her ser du også hvilke produkter, vi anbefaler til Decoupage.

 

Hvad skal man bruge til at lave decoupage?

Decoupage kræver i sig selv ikke mange materialer. En saks, så du kan klippe dine udklip eller dit papir ud. En lak pensel der er nem at rengøre efter brug. Det er vigtigt, du rengør den lige efter brug med lunkent vand, da penslen er ubrugelig, hvis den tørrer med lim eller decoupagelak på. Så skal du bruge en decoupage lak eller lim, der passer til det, du skal dekorere. Lad dit decoupage projekt tørre godt inden brug og læs om tørretid på lakkens emballage. Vi har decoupagelak med både en mat og blank finish. Du kan også få en decoupagelak med sølv eller guld glimmer, som især egner sig og giver en ekstra flot finish til decoupage dekoration til jul.

 

Decoupage er for både børn og voksne

Decoupage er en god sjov kreativ aktivitet, man sagtens kan lave med sine børn. Man behøves ikke have et færdigt billede af, hvordan slutresultatet skal være og det er sjovt at bruge fantasien og sætte forskellige typer udklip af papir og billeder og udklip fra reklamer eller ugeblade sammen. Decoupage kan også bruges til mere abstrakte udtryk i flotte farver på æsker eller møbler. Decoupage er også en god ide, hvis man vil lave en personlig gave, da man kan sammensætte farver og papirudklip på et utal af måder. Det kan være på en bakke eller en fin lysestage i glas eller porcelæn. Brug decoupage til at lave flotte dekorationer på alverdens ting og sager.

Varer 1-18 af 127

pr. side
Faldende orden
 1. Æske sæt
  Inspiration: v11398 Æske sæt

  De fire låg beklædes med decoupage af Bremenpapir, og bundene males i farver, der passer til. Den største og næstmindste æske males med Facetten Lack, så de krakelerer. Den næststørste monteres med sommerfugle, der er stanset ud i Bremenpapir.

 2. Babushka med servietter
  Inspiration: v11818 Babushka med servietter
 3. Håndlavet papir til dekoration
  Inspiration: v11685 Håndlavet papir til dekoration
 4. Kræmmerhuse med decoupage
  Inspiration: v12028 Kræmmerhuse med decoupage
 5. Paphest med decoupage
  Inspiration: v11969 Paphest med decoupage
 6. Dekoration af træ
  Inspiration: v11945 Dekoration af træ
 7. Decoupage på arkivkasse af pap
  Inspiration: v12338 Decoupage på arkivkasse af pap
 8. Prinsesseæsker med decoupage
  Inspiration: v12337 Prinsesseæsker med decoupage
 9. Elastikmænd i træ
  Inspiration: v12335 Elastikmænd i træ
 10. Lysglas pyntet med silkepapir
  Inspiration: v15558 Lysglas pyntet med silkepapir
  De cylinderformede lysglas er beklædt med silkepapir i forskellige farver. Vælg selv om papiret skal rives, klippes eller stanses ud med lag-på-lag stansejern. Brug en decoupagelak til glas og porcelæn som lim.
 11. Malet, samlet og pyntet hus af træ
  Inspiration: v14734 Malet, samlet og pyntet hus af træ
 12. Fuglehus dekoreret med decoupage
  Inspiration: v14108 Fuglehus dekoreret med decoupage

Varer 1-18 af 127

pr. side
Faldende orden
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.