Nu skal børn i gang med at bruge hænderne

DR sætter i ny programserie, KreaKampen, spot på kreativitet og evnen til at kaste sig ud på dybt vand. Programmets tilrettelæggere har undervejs fået faglig sparring hos Creativ Company, som har mange års erfaringer med at udvikle børn og voksnes kreativitet.

Der er lagt op til en blanding af det bedste fra Bagedysten, YouTubes DIY-videoer og Ultras sorte Kageshow tilsat lidt Jørgen Clevin og Shane, når der onsdag 20. april kl. 18.10 er premiere på DR Ultras nye programserie, KreaKampen. Her skal Danmarks mest kreative børn kæmpe om at vinde i forskellige kategorier og inspirere seerne til selv at være kreative. Undervejs skal børnene være kreative på tid, kunne samarbejde og yde det bedste, de har lært.

Hos holstebrovirksomheden Creativ Company glæder man sig over den øgede fokus på børnenes kreativitet. Redaktør Annette Fuglsang har givet faglig sparring til programmets tilrettelæggere, og deltagerne får undervejs hænderne i en del af de kreative materialer, som virksomheden har specialiseret sig i.

- Det er interessant for os både som virksomhed og som fagpersoner, at DR vælger at have fokus på børns kreativitet, fordi netop kreativitet er med til at udvikle evnen til at være nytænkende og innovativ. Forskningen viser desuden, at fantasi og kreativitet styrker børns intelligens, siger Annette Fuglsang.

Hun arbejder hos Creativ Company bl.a. med at skabe aktiviteter, som stimulerer de ’10 intelligenser’ hos børn, som bruges af pædagoger og lærere i skoler og institutioner.

Annette Fuglsang ser en klar interesse generelt i at kunne fremstille noget kreativt med sine hænder.

- Det kommer formentlig som en reaktion mod vores online-liv på de digitale medier, hvor det meste foregår med tastatur, mus og ’klik’. De gamle håndarbejder som hækling, strikning og broderi er blevet moderne og samtidig kommer der et væld af nye tendenser, aktiviteter og materialer, siger Annette Fuglsang.

KreaKampen sendes otte onsdage fra 20. april til 8. juni og omdrejningspunktet bliver tegning, perler, formning, tekstil, skraldekunst, maleri, smykker og LEGO.

 

Yderligere information fås hos: Redaktør Annette Fuglsang, tlf. 25 45 92 56, mail: annettef@cchobby.dk

Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
<strong>{{trans "Your benefits of login" }}</strong><br><br> ✔ {{trans "Your personal wishlist" }}<br><br> ✔ {{trans "See your order history" }}<br><br> ✔ {{trans "Easy checkout" }}
<strong>{{trans "Your benefits of login" }}</strong> <br><br> ✔️ {{trans "Your special prices" }}<br><br> ✔️ {{trans "Special B2B products" }}<br><br> ✔️ {{trans "B2B marketing universe" }}
<strong>{{trans "Your benefits of login" }}</strong><br><br> ✔ {{trans "Content especially for you" }}<br><br> ✔ {{trans "Your special prices" }}
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.