Hjemmelavede nissehuer

Nissehuen er et perfekt symbol på at julen er her. Den passer perfekt til juletræsfester, julehygge i klassen, derhjemme og ikke mindst til juleaften. Nissehuen skaber julestemning, ikke mindst blandt børn. Vi har samlet en række idéer, som du kan bruge som inspiration til dine egne hjemmelavede nissehuer til børnene. Klik ind på den enkelte idé herunder, for at finde trin-for-trin vejledning og materialer til nissehuen.

 

>

{{ totalCount }} varer

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Lav selv nissehuer til familien

Hjemmelavet strikket nissehue til børn

Der er ikke noget så hyggeligt som hjemmelavede ting, og nissehuen er en oplagt ting at lave selv. Det behøver ikke være et kæmpe projekt. Du kan hurtigt lave en nissehue med filt, og tilføje en hjemmelavet hvid pompon som kvast.

Nissehuen kan også strikkes eller hækles, og kan være et hyggeligt aften projekt op til jul.

Har du fået lyst til selv at lave nissehuer til jul i år? Så kan du få hjælp her på siden, hvor vi har samlet opskrifter og vejledninger på hjemmelavede nissehuer. Klik ind på den af nissehue-idéerne på denne side, for at finde vejledning, inspiration og mønster til at lave niessehuen selv.

Strikket nissehue eller hæklet nissehue

Den strikkede eller hæklede nissehue er en klassiker. Kan du hækle eller strikke i forvejen, er det nemt at komme i gang med at lave en nissehue. Vi har lavet en nem strikkeopskrift på en nissehue, som kan strikkes af bl.a. babygarn, så dit barn eller barnebarn får en dejlig blød nissehue der ikke kradser.

Få gratis opskrift på strikket nissehue her.

Hos Creativ Company kan du finde alt du skal bruge til strikkede og hæklede nissehuer. Vi har et stort udvalg af garn, heriblandt merceriseret bomuldsgarn, bomuldsgarn, babygarn og uldgarn. Vi har også både store og små strikkepinde.

Du kan også nemt lave en hjemmelavet kvast som pompon. Brug hvidt garn og evt. et pomponværtøj. Vi har også et stort udvalg af færdige pomponer.

Nem DIY nissehue med filt

Opskrift på hjemmelavet nissehue med pelskant

Filt er velegnet til at lave en nem og hurtig nissehue. Og det kræver ikke de store sykurser at sy filten sammen, så du får en hue ud af anstrengelserne. Du kan bruge en symaskine eller ri filten sammen i hånden i stedet.

Vi har samlet til idéer til dig, hvor du kan få inspiration og en opskrift på at lave en hjemmelavet filthue til jul.

Nissehue med pelskant.

Nissehuen er meget let at lave. Et stykke firkantet filt er klippet og syet og snor er bundet til huespids.
Se idéen her.

Nissehue, syet i rød filt.
Efter mønsterark er nissehuen i rød filt udklippet i ét stykke og syet sammen slutteligt.
Se idéen her.

Vil du prøve at lave en lidt anderledes nissehue, kan du prøve at lave en vådfiltet nissehue. Her får du en supersød og behagelig nissehue.

Se opskrift på vådfiltet nissehue af merinould her.

Få inspiration til nissehue hos Tinka og Pyrus

Nogle af de populære julekalendere på TV, giver anledning til at børnene gerne vil have en bestemt slags nissehue. Og med lidt kreativt snilde, kan du sagtens lave både en Tinka nissehue, en Pyrus nissekasket eller en nissehue som Lunte fra Nissebanden.

Kig i vores store produktkatalog over tekstiler og garn, for at finde inspiration til materialer til de mere specielle nissehuer.

Få inspiration til andre kreative juleidéer

Leder du efter inspiration til anden kreativ gør-det-selv julepynt? Så tag et kig på nogle af vores inspirationsområder, hvor du kan finde kreativ idéer til julepynt for børn, juledekorationer, julehjerter, julestjerner, julepynt til vinduer og meget andet.

Hyppige spørgsmål om hjemmelavede nissehuer

Skal nissehuen være rød?
Nissehuer kan være mange farver. Men den røde nissehue med hvid pelskant og hvid kvast, er den klassiske nissehue, som stammer fra den kendte amerikanske julemand Santa Claus.

Hvad er en nissehue?
En nissehue er traditionelt en lang rød tophue. Traditionen stammer oprindeligt fra nordeuropæisk folketro.

Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.