Flettede julehjerter

Julehjerter er en af de helt klassiske former for julepynt. Men det behøver slet ikke være traditionelt. Her får du en række idéer og skabeloner til at lave flettede julehjerter, i mange forskellige former og materialer. Klik ind på den enkelte idé for at finde inspiration, skabelon og en vejledning til hvordan du fletter hjertet.

Flettede julehjerter
Fri fragt kasse
Fri fragt ved 249 kr.
Levering er 1-3 hverdage
Levering er 1-3 hverdage

 

>

{{ totalCount }} varer

{{ $t("Du\u0020har\u0020set\u0020\u00251\u0020af\u0020\u00252\u0020produkter").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Hjemmelavede flettede julehjerter

Det flettede julehjerte er et af de helt klassisk danske stykker julepynt, og er en traditionel del af pynten i mange hjem. Det er super flot og er meget nemt at lave selv.

Klassiske flettede julehjerter med glansbilleder af julemænd

Hvis du gerne selv vil designe din egen julepynt, er det flettede julehjerte et oplagt sted at starte. Hele familien kan være med, og selv mindre børn kan hurtigt lære at flette simple julehjerter. Du kan hjælpe barnet med at klippe eller skære skabelonen, hvorefter barnet selv kan begynde at flette hjertet.

Det helt klassisk flettede hjerte er rødt og hvidt. Men det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du vil have det til at se ud. Du kan bruge årets julefarve, kombinere forskellige tyer mønsterpapir, vælge en neutral farve i kombination med guld eller sølv. Muligheder er der nok af, og du kan nemt finde din helt egen personlige stil, og lave hjerter til både ophæng og til juletræspynt.

Julehjerter er typisk med faste striber, men du kan sagtens lave alle mulige finurlige og spændende mønstre i hjertet. Prøv eksempelvis at flette et julehjerte med et stjernemønster i midten. Se en opskrift på det hjerte her.

Sådan fletter du julehjerter

Julehjerter er nemme at flette. Du får en helt simpel opskrift her. Vil du gerne se vejledningen eller printe en skabelon, kan du klikke ind på en af idéerne herover.

  1. Du skal bruge to stykker papir, som du folder sammen så den buede ende kommer væk fra folden.
  2. Tegn en skabelon, så du får cirka et kvadrat i bunden, mens du laver den buede ende med en passer, et glas eller noget andet rundt, som du kan tegne efter.
    Tegn eventuelt på bagsiden af papiret, så du ikke får blyantstreger på den synlige del af dit julehjerte.
  3. Læg de 2 stykker papir oven på hinanden, og klip dem ud samlet, så de bliver lige store.
  4. Klip lige streger, enten efter frihånd, eller ved at klippe efter optegnede streger. Du kan selv vurdere hvor grundig du vil være her. Nogle foretrækker præcist lige store strimler, mens andre er mere til mere løse bredder.
  5. Nu skal du flette dine to dele sammen. Tag en strimmel ad gangen, og flet dem ind over og under de andre strimler.
  6. Til sidst kan du lave en hank af et stykke papir, hvis du ønsker dette. Lim på med limstift eller skolelim.

Vidste du at du også kan flette julehjerter med stjernestrimler? Se hvordan du gør her.

Køb færdigudklippede hjerteskabeloner

Vil du gerne lave hurtige julehjerter, kan du nemt komme i gang med færdigudklippede hjerteskabeloner. Vi sælger hjerteskabeloner i pakker med assorterede julehjerter.

Køb hjerteskabeloner her.

Materialer til julehjerter

Flettede julehjerter af læderpapir i natur og guld

Her hos Creativ Company finder du alt du skal bruge til at lave hjemmelavede flettede julehjerter. Vi har et stort udvalg af papir, du kan bruge til hjerterne. Vælg bl.a. mellem glanspapir, glitter og metalpapir og karton.

Du kan også prøve lidt mere eksotiske materialer som læderpapir, der giver nogle flotte julehjerter med læderstruktur.

Er du glad for hækling, kan et hæklet julehjerte være en sød tilføjelse til julepyntet. Et julehjerte i stof kan også give et mere eksklusivt look.

Vi har også alt i redskaber til brug til dit juleklipperi. Du finder alt lige fra limstifter, sakse til hobbyknive og skæreunderlag.

Hyppige spørgsmål om flettede julehjerter

Hvor længe har man lavede flettede julehjerter i Danmark?
Det ældste bevarede flettede hjerte af glanspapir, stammer helt tilbage fra 1850'erne. Julehjertet er klippet af den danske forfatter H.C. Andersen.

Kan man flette julehjerter med andet end papir?
Ja, du kan flette julehjerter med mange slags materialer. Prøv bl.a. karton, læderpapir, bark og stof.

Kan man købe hjerteskabeloner?
Ja. Hos Creativ Company kan du købe færdige udstansede skabeloner, som du kan flette hjerter med. Du kan også få inspiration i vores gratis arkiv over idéer. Her kan du downloade og printe hjerteskabeloner.

Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company Danmark A/S. Alle rettigheder forbeholdes.