Filtning

Mulighederne med filtning er nærmest uendelige. Du kan lave alt lige fra julepynt og påskepynt til strømper, tasker og fine filtkugler du kan sy sammen til et tæppe.

Vi har samlet en række opskrifter på filtning, uldfiltning, nålefiltning og vådfiltning som vi håber, vil inspirere dig til dit næste filtprojekt. Blandt filtopskrifterne finder du blandt andet filtning med uld og filtning med nål og du kan lære teknikker til at lave forskellige filt mønstre.

 

>

{{ totalCount }} varer

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Gratis opskrifter og mønstre til filtning

Alle vores filtopskrifter og filtmønstre er gratis og der følger simple trin-for-trin guides med til alle opskrifterne, som du kan printe ud og følge.

Du kan både finde lette og hurtige filtopskrifter og du kan finde filtopskrifter der egner sig til filtning for begyndere, og opskrifter som kræver lidt mere erfaring og tid.

Julepynt af filt

Filt julepynt har i mange år været populært, og er det stadig. Det holder i udseende og kvalitet i mange år, og mulighederne for hvad du kan lave, er uendelige.

Nogle af de populære julepyntsidéer, lavet af filt, er små juleengle til at hænge på juletræet. Dem har vi forskellige filtopskrifter på, for eksempel de traditionelle hvide filtengle eller de sjove buttede engle i lyserøde farver.

Vores hvide engel laves med nålefilt på styropor æg og er dekoreret med rocaiperler. Skal den hænge på juletræet, tilføjer du blot en bomuldssnor til sidst.

De små buttede engle lavet af filt i lyserøde og pink nuancer, giver lidt mere spræl til juletræet. De er lavet af to sammensatte styroporkugler, som pyntes med kartet uld filtet fast med en filtenål. Englenes vinger, hænder og fødder skære du ud af filt og håret klipper du af garn.

Til nogle disse opskrifter skal du også bruge en limpistol. Er du interesseret i at finde flere ideer til julepynt lavet af filt, kan du bruge filtreringen i venstre side og filtrere på Jul og Kreativ jul under Sæson.

Sjov med filtning

En af de sjove filtopskrifter du kan finde i vores onlinekatalog, er opskriften på kulørte monstre af nålefiltet uld. Med deres pangfarver og sjove former og mange øjne, får de garanteret smil frem hos børn og barnlige sjæle. Monstrene kan både bruges som legetøj, eller som humoristisk pynt på en hylde eller i vindueskarmen.

Monstrene er nålefiltet af kartet uld på et filtunderlag. Fremgangsmåden er at du tager en filtenål og prikker den op og ned gentagne gange. Klik dig ind på idéen og se alle detaljerne i vores trin-for-trin instruktioner, som du kan hente som PDF eller printe ud.

Få varmen med filt

I de kolde vintermåneder i Danmark får du brug for noget lunt tøj, til at holde varmen, og hvorfor ikke lave det selv?

Blandt vores filtopskrifter, kan du finde en opskrift på strikkede, filtede hjemmesko. Kvaliteten af uld og filt gør at det er hjemmesko, som vil holde dine fødder varme vinter efter vinter. For ekstra holdbarhed kan du endda også tilføje filtsåler med Sock-stop effekt eller hele bunden kan påføres latex. Filt hjemmeskoene er yderst populære til både børn og voksne, så hvorfor ikke lave et sæt til hele familien?

Til dig selv kan du også filte et vådfiltet tørklæde. Det både pynter i din vintergarderobe og vil holde dig varm, da du også her bruger uld. Ulden lægges op på forstoffet i gittermønster og fugtes med vand og sæbe og bliver håndfiltet sammen. Til sidst bliver den filtet færdig i tørretumbler eller vaskemaskine.

Søger du efter noget specifikt til din filtning?

Ved du allerede nu, hvad du skal i gang med, og mangler du blot materialerne til at komme i gang?

Creativ Company har alt hvad du skal bruge til dit næste filtprojekt, såsom: filt, fleece, uld, garn, bånd, snor og blonder.

Vi har også alt i filt nåle og værktøj til filtning.

Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company Danmark A/S. Alle rettigheder forbeholdes.