Papmache og karton dekoration

Papmache og karton kan dekoreres på alverdens måder. Mal, tegn eller dekorér med tuscher, eller brug Foam Clay eler Silk Clay til at dekorere papmachefigurer. Du kan også lave flotte DIY vækdekorationer eller ophæng og hjemmelavet pynt.

Vi har samlet et stor udvalg af idéer til, hvordan du kan dekorere pap, karton og papmache. Få inspiration og trin-for-trin vejledning, ved at klikke ind på den enkelte dekorationsidé.

 

>

{{ totalCount }} varer

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Dekorere karton med maling, glimmer og perler

Karton og papir giver dig en masse muligheder for at være kreativ. Først og fremmest er karton et materiale, du kan dekorere med maling, tuscher, glimmer, perler og meget mere. På den måde kan du få fremstillet rigtig flotte dekorationer, der kan bruges som pynt i hjemmet.

At fremstille ting i karton er noget, som alle i familien kan være med til. Det kræver ikke særlig meget udstyr, og det er nemt at gå til. Du kan f.eks. nemt lave hjemmelavede kort i karton, som du kan bruge til jul og fødselsdage. Du klipper blot et stykke karton ud i den størrelse, som du synes kortet skal have, og så kan du ellers bare gå i gang med at dekorere kortet. Er det jul, så kan du f.eks. tegne eller male flotte hjerter på kortet. Skal det være ekstra festligt, så kan du med fordel drysse noget glimmer på. Du kan også lime andre genstande på kortet, f.eks. perler. Er kortet til en fødselsdag, så kan du forme tallet, som fødselaren fylder, med glimmer, perler eller maling.

Karton kan også bruges, hvis du vil lave hjerter, stjerner eller andre flotte figurer. Tegn f.eks. efter en skabelon, klip ud og dekorer.

Brug stof på karton og papir

Stof og papir er to forskellige materialer, men alligevel passer de ret godt sammen, og du kan kreere mange flotte projekter, hvis du kombinerer de to materialer. Du kan bruge stof til at lave stofdecoupage på karton. Det kan f.eks. være på papfigurer eller æsker af karton. Har du nogle stofrester, som du ikke helt ved, hvad du skal bruge til, så er stofdecoupage en oplagt idé. Du kan skabe projekter, der kommer til at se helt professionelle ud.

Du kan enten selv lave en æske i pap eller så kan du købe en. Brug gerne to forskellige stykker stof, så du kan dekorere æsken både udvendigt og indvendigt. Det giver et specielt og unikt udtryk, at æsken har et andet mønster indvendigt end udvendigt.

Æsker dekoreret med stof er rigtig flotte på f.eks. børneværelset. Du kan opbevare alt fra hårpynt til legetøj i æskerne. Ud over at de er praktiske, så er de også med til at pynte i hjemmet.

Vil du i gang med at lave decoupage med stof, så er der meget mere end æsker, som du kan dekorere. Du kan også lave flotte kræmmerhus på samme måde, eller påskeæg. Pynt til jul, påske eller halloween er oplagt at lave med stofdecoupage.

Tegn med tusch på pap og papfigurer

En klassisk aktivitet, der altid er sjov at lave, er at tegne og male. Dette behøver du imidlertid ikke at gøre på et hvidt stykke papir. Tegning og maling kan sagtens foregå på figurer eller æsker, der er lavet af pap. Det er endda en aktivitet, som alle i familien kan være med til.

Hvis du f.eks. har en æske af pap, som du synes er lidt kedelig at se på, så er det frem med maling eller tuscher. Har du glimmer og perler, er disse materialer også gode at bruge, når der skal dekoreres æsker. Når æsken skal dekoreres er det med at bruge fantasien. Du kan både tegne noget, der forestiller et bestemt motiv, men du kan også blot lave mønstre og abstrakte figurer.

Tuscher, farveblyanter, blyanter og maling er alt sammen materialer, der kan bruges, når pap skal dekoreres. Her hos Creativ Company kan du heldigvis blive inspireret og finde alle de ting, som du har brug for til dit kreative projekt.

Lav dine egner figurer af papmache

Papmache er en klassisk aktivet, som de fleste sikkert har stiftet bekendtskab med. Det er nemt at lave og du kan nærmest lave og forme alt, hvad du har lyst til. Med papmache kan du lave æg, dyr, skåle, sparegrise og meget mere.

Når du har lavet din papmachefigur og den har stået til tørre, så kan du begynde at male den. Brug f.eks. noget akrylmaling og mal din papmachefigur.

Vil du ikke selv kaste dig ud i at forme en figur af papmache, så kan du heldigvis også købe færdiglavede figurer. En papfigur og noget maling er også en god aktivitet for børn, der ikke er gamle nok til selv af lave figurer af hjemmelavet papmache. Lav f.eks. sjove og kreative aktiviteter, når det er højtider som f.eks. halloween, jul og påske. Her er fantasien sikkert helt i topform, og I er klar til at kreere hvad som helst.

De færdige papmachefigurer og dekorationer kan pynte rundt omkring i jeres hjem, eller de kan bruges som gaver. Et DIY sæt med materialer til at dekorere en papfigur kan også være en god gaveidé, hvis du kender en kreativ sjæl, der skal have en julegave eller en fødselsdagsgave.

Kreér pynt til alle højtider

Med pap og papmache kan du lave pynt, der passer til alle højtider og til hverdag. Du kan lave uhyggelige græskar, skeletter og edderkopper, når det er tid til halloween, og den uhyggelige stemning skal frem. Når det er jul og der skal laves julehjerter, stjerner, kræmmerhus og guirlander, så er pap også velegnet. Du kan endda lave hjemmelavede julegaver, hvis du er kreativ og iderig. Lav f.eks. nogle flotte æsker af pap og stof og fyld dem med karameller eller hjemmelavet juleknas, det skal nok blive et hit. Når påsken nærmer sig, er det tid til at lave påskepynt. Dette kan være påskeæg i pap, som du kan dekorere med maling eller stof. Du kan også lave søde påskekyllinger eller påskeharer. Der er i hvert fald masser af muligheder, for at lave noget flot pynt til hjemmet. Hvis du har brug for inspiration, så er du velkommen til at kigge i vores idékatalog. Her er masser af inspiration at hente, hvis du gerne vil i gang med at lave nogle kreative projekter. Hobbyprojekter er hyggelige at lave sammen med hele familien. Både børn og voksne kan være med, når der skal dekoreres, klippes og klistres.

Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.