Krympeplast

Med krympeplast kan du lave figurer til nøgleringe, tasker osv. Det sjove her er, at krympeplasten svinder til 40 % efter få min. i alm. ovn ved 170 °C. Vælg mellem krympelast i ark, krympeplast med motiver og materialesæt med krympeplast. Alle kan de farvelægges med farveblyanter eller tusch.

Vælg en kategori eller se alle produkter nedenfor

26 varer

pr. side
Stigende orden

26 varer

pr. side
Stigende orden

Derfor er krympeplast så sjovt at arbejde med

Du kan se krympeplast som et lærred, et stykke papir, et stykke karton eller lign. Det bruges præcis på samme måde – som et underlag for tegning. Forskellen ligger i den proces, der kommer bagefter, og som mange synes, er rigtig sjov. Krympeplast skal nemlig, som det fremgår af navnet, krympes, når du er færdig med at tegne og male. Dette gøres som regel på under et minut i en forvarmet og alm. ovn ved 160 °C (ikke varmluft). Hold øje ved ovndøren og iagttag, hvordan dine krympeplader med motiver formindskes til ca. en tredjedel. Først ved at krølle sig helt sammen for siden at rette sig ud igen.

De færdigkrympede resultater er især populære at bruge som vedhæng i nøgleringe, ophæng til jul og som dekorative køleskabsmagneter.

Hedder det krympeplast, krympeplader eller krympeplastik?

Tja, det kan siges sådan her: kært barn har mange navne. Betydningen er den samme, uanset om du går ind i en fysisk butik og spørger efter materialet, eller om du leder efter krympeplast, krympeplader og krympeplastik på internettet. I vores sortiment kan du få krympeplast i flere farver og formater, i matte, i blanke, i transparente og ugennemsigtige kvaliteter. Og skal det være ekstra nemt – fx for børnenes skyld – tilbyder vi krympeplader med fortrykte motiver, lige til at farvelægge og krympe.

Tegn, mal, klip og krymp!

Som du forhåbentlig allerede ved, kan du på vores hjemmeside finde et stort arkiv med ideer til kreative aktiviteter. Heriblandt har vi selvfølgelig ikke glemt krympeplast, og vi vejleder dig som altid trin for trin i, hvordan du lander hver ide – også med krympeplast. Men her får du alligevel lige en kort introduktion: Tegn og mal en figur, klip den fri (lav ligeledes hul, hvis den skal bruges som ophæng) og krymp den.

Gode råd når du arbejder med krympeplast

Til at tegne og male på krympeplast kan du bruge forskellige tusch og farveblyanter. Vil du dekorere mørk krympeplast, har vi god erfaring med Uni Posca tusch og Deco tekstiltusch i neonfarver. Strukturen er uens for hver side af et ark krympeplastik. Prøv dig lidt frem på begge sider af arkets hjørne – også i forhold til valg af tegne/maleredskaber. Vi synes, den ru side er nemmest at arbejde med. Overvej størrelsen af slutresultatet på forhånd og beregn evt. hullers formater herefter. Husk desuden at bruge bagepapir på bagepladen, når du lægger dine figurer af krympeplast i ovnen.

Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.