Hjemmelavet sæbe med tone i tone farver

Varenummer:
v15872

Hjemmelavet sæbe med tone i tone farver

Varenummer:
v15872

Lav selv sæbe med farver, der støbes tone i tone. Støb trinvis en stor sæbebar af i alt 1300 g råsæbe, og skær den ud til 12 stykker på ca. 2 cm. Husk at opbevare sæben i en sæbeskål, så den kan tørre mellem hver brug.

Din tilpasning
Kreativ idé
Hjemmelavet sæbe med tone i tone farver
Hjemmelavet sæbe med tone i tone farver

På lager

21,95 DKK

Oversigt
  Kreativ idé
  Sådan gør du
  Guide step %d
  1
  Vej sæbemassen af, så der er 650 g hvid sæbe og 650 g klar sæbe i alt. Vi anbefaler at bruge handsker, dels fordi sæben bliver varm, og fordi duftolien der bruges er meget koncentreret.
  Guide step %d
  2
  Sæben kan smeltes både i vandbad og i mikroovn, når den er skåret i tern på 3 x 3 cm. Smelt først 250 g hvid råsæbe fx i mikroovn ved 80% styrke med 30 sekunders interval og rør imellem hvert interval for at undgå varmeskade. Tilsæt derefter farvepasta: 4 cm pink og 1 cm lilla samt 9 dråber lavendel duftolie. Rør det godt sammen.
  Guide step %d
  3
  Vask formen og spray den med husholdningssprit. Lad den tørre.
  Guide step %d
  4
  Stil formen skråt ved at hæve den ca. 1 cm i den ene side. Hæld den farvede sæbemasse i. Fjern eventuelle luftbobler i hvert lags overflade ved at spraye husholdningssprit på.
  Guide step %d
  5
  Smelt yderligere 250 g hvid råsæbe, der er skåret i tern på 3 x 3 cm, i mikroovn med 30 sekunders interval. Rør imellem hvert interval for at undgå varmeskade. Tilsæt farvepasta: 2 cm pink og 0,5 cm lilla samt 9 dråber lavendel duftolie. Rør det godt sammen.
  Guide step %d
  6
  Hæld først næste lag sæbe i formen, når det første lag er tørt i overfladen. Hæld herefter forsigtigt næste lag på ved at bruge en ske til at sprede strålen som vist på billedet.
  Guide step %d
  7
  Smelt 325 g klar råsæbe, der er skåret i tern på 3 x 3 cm, i mikroovn med 30 sekunders interval. Rør imellem hvert interval for at undgå varmeskade. Tilsæt farvepasta: 1 cm pink og 0,5 cm lilla samt 9 dråber lavendel duftolie. Rør det godt sammen.
  Guide step %d
  8
  Hæld først næste lag sæbe i formen, når lag nr. 2 er tørt i overfladen. Hæld igen forsigtigt sæben på ved at bruge en ske til at sprede strålen.
  Guide step %d
  9
  Smelt herefter 325 g klar råsæbe og 150 g hvid råsæbe i hver deres beholder. Skær sæben i tern på 3 x 3 cm og smelt i mikroovn med 30 sekunders interval, og rør imellem hvert interval for at undgå varmeskade. Tilsæt farvepasta i den klare sæbe: 0,5 cm pink og 0,25 cm lilla samt 9 dråber lavendel duftolie. Rør det godt sammen. Tilsæt ingen farve i den hvide sæbe, men kom 4 dråber lavendel duftolie i og rør godt.
  Guide step %d
  10
  Stil formen fladt ned på bordet, når sæben deri er tørret. Hæld herefter den smeltede klare sæbe i formen, når sæbemassen er omkring 50°C. Gem en lille sjat til at pynte med senere.
  Guide step %d
  11
  Hæld herefter forsigtigt 1/3 af den hvide sæbemasse i den klare sæbe, inden den er tørret. Lav marmorering ved at trække farverne rundt med en blomsterpind eller lignende. Begge sæbemasser skal være omkring 50°C. Er sæben for varm eller kold, mudres farverne sammen. Lad marmoreringslaget tørre. Bland en smule lilla farvepasta i den næste 1/3 af den hvide sæbe og hæld det forsigtig på ved at bruge en ske.
  Guide step %d
  12
  Lad det seneste lag tørre, og slut af med et rent hvidt lag af den sidste 1/3 hvide sæbe. Hæld det forsigtigt på med ske, dog kun i den ene halvdel i formens længde som vist på billedet.
  Guide step %d
  13
  Drys tørret lavendel på, mens sæben stadig er fugtig, så det kan trykkes lidt ned i overfladen. Obs: Bruges tørrede blomster i sæben, kan farven trække ud i sæben, som med tiden kan blive lidt brun.
  Guide step %d
  14
  Lun evt. det sidste af den klare sæbemasse med pink farve i. Lav snørkler hen over overfladen som pynt.
  Guide step %d
  15
  Skær stykker af sæbe ud af den færdige sæbebar. Her ses et tværsnit af sæbemønstret.
  Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.