Creativ Company får regionens første nøglehulscertificering

Som den 8. virksomhed i Danmark har Creativ Company fået Fødevarestyrelsens officielle mærke – det grønne nøglehul – for at have gjort sin kantine sund og grøn.

Creativ Company havde i maj 2012 besøg af ”Sekretariatet for Nøglehullet på spisesteder” og fik som den første virksomhed i Midt- og Vestjylland certifikatet, som dokumenterer, at maden, der hver dag bliver lavet til de 145 medarbejdere, lever op til kravene i det officielle ernæringsmærke.

- Creativ Company er et godt eksempel på en virksomhed, der tager ansvaret for medarbejdernes sundhed alvorligt. Det er et meget stærkt signal at sende, at virksomheden prioriterer ressourcer på medarbejdernes sundhed, sådan som vi har set det her, siger Mette Toftegaard Rasmussen, som er faglig projektleder hos Fødevarestyrelsen og har været med til at udvikle certificeringen.

Nøglehulsmærket blev lanceret i 2010, og siden 1. januar 2012 har spisesteder også kunnet få certificeringen. Creativ Company er således den 8. virksomhed i landet, som er nøglehulscertificeret.

Baggrunden for beslutningen om at skrue ned for fedt, salt og sukker og op for kostfibrene er et led i Creativ Companys arbejde for at skabe arbejdsglæde, sundhed og trivsel for medarbejderne. I 2011 blev virksomheden kåret som Europas 3. bedste arbejdsplads (Great Place to Work Institute), og bestræbelserne for at udvikle arbejdspladsen har nu også resulteret i en sundere kantine.

- Vi har i forvejen haft fokus på at lave sund, energirigtig og varieret mad, men efter en del arbejde i vores kostudvalg besluttede vi os for at taget springet og blive certificeret. Det har selvfølgelig krævet en del benarbejde af os, men vi har samtidig fået opbakning af både kolleger og ledelse til at kaste os over det, og så er der jo medvind fra starten, siger Lotte Bull, den ene af Creativ Companys to kokke.

Køkkenet laver måltider tre gange om dagen og tilbyder endvidere, at medarbejderne kan bestille mad med hjem til aftensmaden tre gange om ugen.

Fra Fødevarestyrelsen er der kun ros for virksomhedens indsats:

- Vi har set to fagprofessionelles stolthed og glæde ved at kunne servere sund, lækker og indbydende mad for deres kolleger. Deres buffet stråler af farver, gode råvarer og godt håndværk. Der er kredset om detaljerne, og maden smager rigtigt dejligt, siger Mette Toftegaard Rasmussen fra Fødevarestyrelsen.

Tilbage
Jeg handler som
Fortsæt som gæst
Dine fordele ved login

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se din ordrehistorik

✔ Nem check out
Dine fordele ved login

✔️ Dine særlige priser

✔️ Særlige B2B-produkter

✔️ B2B-marketing univers
Dine fordele ved login

✔ Indhold specielt til dig

✔ Dine særlige priser
Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.