Code of Care

Mere care - mindre mig

 

Code of Care handler om at tage hånd om hinanden på de danske virksomheder, så flere trives og færre sorteres fra.

Code of Care er en selvstændig bevægelse, men er udsprunget af Creativ Companys erfaringer med at tage socialt ansvar. Bevægelsen bygger i sin enkelthed på mere omsorg og mindre egoisme.

- Det har store menneskelige omkostninger, at så mange ikke har en tilknytning til arbejdsmarkedet. Og det er dyrt for samfundet, at mennesker har ondt i livet. Vi kan som virksomheder ikke bare skubbe ansvaret over på politikerne og det offentlige. I stedet skal vi hjælpe politikerne med at løse underskuddene på budgetterne, siger Peter Nørgaard, medejer af Creativ Company og stifter af Code of Care.

- Ressourcestærke virksomheder og enkeltpersoner har pligt til at hjælpe dem, der enten permanent eller i en periode er uden så mange ressourcer. Og det kunne være fantastisk, hvis vi på danske virksomheder får et reelt skifte i værdier, så det bliver naturligt for os at tage et socialt ansvar og ansætte mennesker på særlige vilkår, siger Peter Nørgaard.

Code of Care blev lanceret 14. april 2011 ved en konference på Nupark i Holstebro, hvor bl.a. professor, Ph.D. Steen Hildebrandt fra Institut for Ledelse på Aarhus Universitet talte om nødvendigheden af, at flere virksomheder tager et socialt ansvar.

- Samfundet taber to gange, hvis vi ikke tager et socialt ansvar. Dels i form af kolossale økonomiske omkostninger, dels ved ikke at benytte sig af, at mennesker får troen på sig selv tilbage og skaber merværdi i erhvervslivet. Code of Care er et meget, meget vigtigt initiativ, som kommer på det helt rigtige tidspunkt. Samtidig må erhvervslivet indse, at de virksomheder, der ikke tager et socialt ansvar, får problemer på bundlinien fremover, siger Steen Hildebrandt.

Man kan blive en del af Code of Care ved at støtte bevægelsen på forskellige måder. Code of Care udvikler forskellige aktiviteter i samspil med virksomheder, organisationer, myndigheder og enkeltpersoner, der er medlemmer.

Code of Care

Mere care - mindre mig

 

Code of Care Chair

En række virksomhedsledere fra Midt- og Vestjylland tog i sommeren 2013 initiativ til at sætte øget fokus på virksomheders sociale ansvar. Creativ Company var med. Læs de spændende personlige historier bag hver af de 15 stole, som vores medarbejdere dekorerede her.

Copyright © 2021-nu Creativ Company A/S. Alle rettigheder forbeholdes.